Praktiker Romania: Cel mai mic buget pentru amenajarea unei gradini porneste de la 100 lei

Amenajarea unei grădini la curte sau chiar pe balcon se poate face chiar si cu un buget redus, care porneste de la 100 lei pentru un spatiu de 50 mp sau de 50 lei pentru o grădină pe balcon, conform specialistilor retailerului de DIY Praktiker România. Astfel, oricine poate să aibă o grădină cochetă si usor de întretinut dacă urmează câteva sfaturi simple.

Primul pas este procurarea uneltelor pentru grădinărit si pregătirea terenului.  Pentru început, este necesar un minim de unelte esentiale, care pot fi procurate cu un buget redus, care porneste de la 80 de lei. Un cultivator manual, o stropitoare de grădină, un afânător manual, un cutit special pentru grădinărit, un plantator manual si o greblă ar trebui să nu lipsească din arsenalul oricărui pasionat de grădinărit.

Cu ustensilele procurate puteti deja începe să pregătiti terenul si să smulgeti buruienile care nu fac decât să sărăcească solul de îngrăsăminte si nutrienti si să dea un aspect neîngrijit, sustin specialistii Praktiker. Încercati să păstrati terenul cât mai curat, pe toată perioada anului, iar pentru rezultate optime este indicat să creati un strat protector care să păstreze umiditatea solului. O metodă ieftină prin care puteti obtine aceste rezultate sunt îngrăsămintele, care pot fi achizitionate de la Praktiker cu preturi începând de la 9,99 lei.

Stabilirea compartimentărilor, pentru a controla mai bine dezvoltarea plantelor si pentru a avea în permanentă flori, este ultima etapă care încheie faza de pregătire.

“Amenajarea unui grădini nu trebuie să fie neapărat costisitoare. Aproape orice idee se poate implementa chiar si cu bugete mici, iar Praktiker România sustine acest demers prin oferte pentru toate ideile. Ne dorim ca fiecare dintre clientii nostri să se bucure de o grădină elegantă, oricât de mic ar fi spatiul pe care îl detine. De aceea, îi asteptăm în magazinele noastre unde pot beneficia de un sfat specializat sau de produsele de care au nevoie pentru a-si pune planurile în aplicare. Pot găsi în magazinele Praktiker peste 3.000 de produse pentru grădinărit”, afirmă Cornelia Gheorghe, Director de Achizitii Praktiker România.

Dacă dispuneti de o grădina generoasă, un pas foarte important este selectarea plantelor si a pomilor fructiferi. Alegeti florile în functie de culoare si înăltime si asezati-le în grădină după o schită prestabilită. Puteti avea în permanentă o grădină plină de flori, cultivând plante cu înflorire succesivă. Dacă dispuneti de o grădină la curte puteti alege daliile, petuniile sau gardenia, care sunt usor de întretinut, iar dacă locuiti la bloc, muscatele, begoniile sau thuja sunt cea mai bună alegere. Gazonul este o altă modalitate de a schimba aspectul grădinii cu un buget minim si, în plus, este foarte usor de îngrijit.

Dacă spatiul vă permite, vă puteti orienta si către plantarea unor pomi fructiferi, care pot deveni punctul de atractie al grădinii. Acestia vă oferă, pe lângă umbră, si fructele preferate, fără prea mari eforturi. Prunii, merii si ciresii sunt printre cei mai usor de întretinut si îngrijit pomi fructiferi, iar recolta bogată vă va răsplăti eforturile.

Din orice grădină cochetă nu ar trebui să lipsească elementele decorative. Puteti alege între pergole de diferite dimensiuni, granule de marmură, jardiniere din beton, pitici de grădină sau ghivece pentru exterior, care pot fi din plastic, rattan, ceramică. Acestea oferă o notă personală grădinii si atrag privirile vizitatorilor. Dacă locuiti la bloc, jardinierele colorate, o  moară de vânt sau un felinar decorativ pot face diferenta.

Pentru toate ideile tale, Praktiker îti oferă o gamă variată de produse si unelte cu bugete mici, pentru ca grădina ta să se transforme într-o oază de relaxare.

În România, Praktiker s-a impus ca lider al pietei de DIY, fiind cel mai cunoscut brand în rândul consumatorilor români, cu un nivel de notorietate promptată de peste 98%. În prezent, compania are 27 magazine în 23 de orase din tară. Oferta Praktiker România cuprinde peste 40.000 de produse, incluzând: materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior; produse sanitare; mobilă; electronice si electrocasnice; produse pentru grădinărit.