Euronet lanseaza solutii de emitere carduri prepaid, procesare si sponsorizare BIN, pe teritoriul Europei

Euronet 360 Finance Ltd., subsidiară a Euronet Wordwide (NASDAQ: EEFT), anunţă lansarea în Europa a unor soluţii complete de emitere carduri prepaid, procesare şi sponsorizare BIN.

Euronet 360 Finance Ltd., sub supravegherea Autorităţii de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), oferă acum atât servicii aferente monedei electronice, cât şi servicii de plată, prin: emiterea de carduri, sponsorizare BIN şi acceptarea cardurilor de plată. Prin extinderea licenţei de e-money pe tot teritoriul Zonei Unice de Plăţi în Euro (SEPA), cu excepţia statului Monaco, Euronet 360 Finance Ltd. poate emite carduri şi procesa tranzacţii în întreg Spaţiul Economic European (EEA).

“Infrastructura tehnologică de care dispune Euronet Worldwide, împreună cu aria largă de acoperire, capacităţile şi performanţele dovedite ale clienţilor săi, plasează Euronet 360 Finance Ltd. şi partenerii acesteia într-o poziţie din care aceştia pot profita de creşterea prevăzută pentru acest sector” a declarat Ian Dickinson, Managing Director al Euronet 360 Finance Ltd.

“Experienţa pe care Euronet o are în procesarea tranzacţiilor, alături de competivitatea şi prezenţa pe diferite pieţe internaţionale, le oferă actualilor şi potenţialilor noştri parteneri oportunitatea de a oferi clientilor lor servicii care nu necesită cheltuieli în avans, asigurând cadrul optim pentru protejarea şi dezvoltarea afacerilor şi a cotei lor de piaţă rapid şi în siguranţă” a adăugat Nikos Fountas, Vice Preşedinte Executiv şi Managing Director, Divizia Euronet Europa EFT.  

Euronet 360 Finance Ltd. este, de asemenea, membru al MasterCard Europe sprl, ceea ce îi permite emiterea de produse open loop (carduri de debit prepiad, care nu necesită un cont bancar) pe teritoriul SEPA, care aparţin brandurilor MasterCard, Maestro şi Cirrus. Cardurile open loop oferă posesorilor posibilitatea de a utiliza fondurile electronice de la orice locaţie MasterCard din întreaga lume. 

Se estimează că piaţa europeană a cardurilor prepaid va creşte anual cu cel puţin două cifre, fiind recunoscut la scară largă faptul că acesta este sectorul cu cele mai mari oportunităţi de dezvoltare în următorii cinci ani. Soluţiile complete de carduri preplătite ale Euronet oferă organizaţiilor care nu sunt autorizate de FCA posibilitatea de a pătrunde repede, uşor şi eficient din punct de vedere al costurilor pe piaţa cardurilor prepaid. Utilizatorii de carduri au posibilitatea de a realimenta cardurile folosind vastele reţele de POS-uri, ATM-uri ale Euronet Worldwide şi ale băncilor partenere, în afară de subsidiarele epay şi RIA de pe teritoriul Europei.    

Caracteristicile standard ale ofertei cardurilor prepaid includ suport pentru carduri fizice şi virtuale, de unică folosinţă, pentru cadouri sau care pot fi reîncărcate. Funcţionalitatea contactless este, de asemenea, disponibilă, în cadrul serviciului MasterCard PayPass, permiţând ca tranzacţiile de valoare mică să fie realizate pe dispozitive adecvate, fără a mai fi nevoie de introducea cardului sau a codului PIN într-un terminal de plată. Serviciul de carduri prepaid este disponibil sau în curs de implementare în 10 ţări din Europa, aceasta fiind dovada faptului că Euronet 360 Finance Ltd. întelege nevoile de bază ale fiecărei pieţe din EEA şi încearcă permanent să dezvolte cele mai relevante şi profitabile soluţii pentru a satisface nevoile clienţilor săi.

Euronet Worldwide este un lider în industria de procesare a tranzacţiilor electronice financiare. Compania oferă procesarea de plăţi şi tranzacţii pentru instituţii financiare, retaileri, furnizori de servicii şi Clienţi persoane fizice. Portofoliul de servicii include soluţii complete de externalizare a administrării terminalelor tip ATM şi POS, emitere de carduri şi acceptare la comerciant, dezvoltare soluţii software, transfer de bani pentru persoane fizice, plăţi facturi şi distribuţia de vouchere electronice pentru reîncarcarea cartelelor de telefonie mobilă şi alte servicii preplătite.


Reţeaua globală de plăţi a Euronet este extensivă – incluzând 17,370 ATM-uri, aproximativ 69.000 de terminale POS şi un portofoliu în creştere de servicii externalizate de carduri de credit şi debit, care sunt administrate în 36 de ţări; soluţii software pentru carduri; o reţea de procesare prepaid de aproximativ 631.000 de terminale POS la aproximativ 304,000 locaţii în 29 de ţări; o reţea de money transfer de tip consumator-consumator în aproximativ 170.000 de locaţii ce deservesc 133 de ţări. Având sediul corporate în Leawood, Kansas, USA şi 47 de birouri locale, Euronet deserveşte clienţi în aproximativ 150 de ţări.