Omer Tetik este noul director general Banca Transilvania

Omer Tetik este noul director general al Băncii Transilvania, desemnat de Consiliul de Administratie BT pentru a coordona activitatea băncii. Anterior, Omer Tetik a îndeplinit functia de Presedinte al Credit Europe Bank România si al Consiliului de Administratie al respectivei bănci. Mandatul va începe la 1 iunie a.c., iar exercitarea functiei va fi făcută după avizarea sa de către BNR.

Horia Ciorcilă, Presedintele Consiliului de Administratie al Băncii Transilvania, declară:      „Îi spunem bun venit lui Omer Tetik în echipa noastră, o persoană compatibilă cu viziunea băncii. Experienta profesională si calitătile personale sunt cartea sa de vizită pentru o asemenea pozitie în cadrul Băncii Transilvania. Omer Tetik are întreg suportul meu si al Consiliului de Administratie pentru a pune în aplicare strategia BT”.

Noul director general al Băncii Transilvania va raporta direct Presedintelui Consiliului de Administratie BT, Horia Ciorcilă.

Omer Tetik are 40 de ani, este cetătean român, de origine turcă si este născut în Germania. Cu toate că este unul dintre cei mai tineri directori generali pe care îi au băncile din România, are o experientă foarte vastă în domeniul bancar, de peste 17 ani. A ocupat pozitii în domeniul bancar atât în România, cât si în Turcia si Rusia. Este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara si vorbeste fluent 4 limbi străine, inclusiv româna.

„Sunt foarte onorat să fac parte, de acum înainte, din top managementul Băncii Transilvania, cu atât mai mult cu cât oportunitatea a venit din partea uneia dintre cele mai mari bănci din România. Dintotdeauna am admirat povestea de succes a acestei bănci, spiritul său antreprenorial si abordarea inovativă. Îmi asum cu entuziasm si responsabilitate noua provocare, pentru a contribui la cresterea si consolidarea băncii“. afirmă Omer Tetik.

Omer Tetik si-a început cariera în anul 1996, la Finansbank, în Istanbul, ca Dealer trezorerie. A continuat ca Executive Manager Trezorerie la Finansbank Moscova si ca Presedinte al Finans Securities Bucuresti. În cadrul Credit Europe Bank România a îndeplinit functia de Executive Manager si, ulterior, de Vicepresedinte în cadrul Diviziei Trezorerie; Vicepresedinte al Diviziei Retail Banking, Prim-Vicepresedinte, iar din 2010 a fost CEO al acestei bănci.

Pentru exercitarea pozitiei de director general al Băncii Transilvania, Omer Tetik se va muta din Bucuresti în Cluj-Napoca, unde BT are Sediul Central. În România trăieste de 13 ani, despre care afirmă: „România a devenit casa mea, locul în care mi-am construit o familie, unde mi-am făcut prieteni si unde mi s-au oferit oportunităti profesionale, asa cum este noua pozitie la Banca Transilvania”.


Banca Transilvania este una dintre cele mai mari bănci din România, ocupând pozitia a treia, în functie de active. Activitatea BT este organizată pe patru linii principale de business: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formată din 550 de sedii si peste 1,6 milioane de clienti activi. BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucuresti, în 1997. Cel mai mare actionar BT este Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social al băncii.