Terenul si cladirea Hotel Ambasador, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite in natura mostenitorilor proprietarului nationalizat

Imobilul compus din teren în suprafată de 520mp si clădire cu subsol, parter si 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub nationalizare prin admiterea irevocabilă a actiunii în revendicare si redobândit în natură. Clădirea a fost edificată între anii 1937-1939, fiind proiectată de către proprietar, arhitect de profesie, si a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.

După  10 ani de judecată, eforturile avocatilor din cadrul Zamfirescu Racoti & Partners au fost încununate de succes, Înalta Curte de Casatie si Justitie confirmând prin hotărâre irevocabilă (de respingere a recursurilor formulate de S.C. Ambasador S.A., A.V.A.S. si Ministerul Finantelor Publice) solutia pronuntată încă din anul 2003 de către Tribunalul Bucuresti, Sectia a III –a Civilă  si  confirmată de către Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a III-a Civilă si pentru cauze cu minori si de familie, în anul 2012. Drept  consecintă, S.C. AMBASADOR S.A. a fost obligată să lase reclamantilor în deplină proprietate si linistită posesie imobilul mentionat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador.

“Am fost convins încă de la momentul în care am preluat acest demers judiciar că probele si argumentele juridice invocate sunt apte să ducă la restituirea în natură a imobilului de care fostul proprietar fusese în mod injust deposedat. Epopeea revendicărilor si multiplele sicane cu care am fost confruntati a făcut însă ca multi dintre succesorii ce figurau ca reclamanti în cauză să nu supravietuiască fericitului deznodământ”, a declarat domnul avocat Călin-Andrei Zamfirescu, coordonatorul echipei de proiect.

Echipa de avocati care a gestionat acest proiect a fost compusă din Călin-Andrei Zamfirescu, Asociat senior ZRP, Cosmin Vasile, Asociat coordonator ZRP, si Antoniu Obancia, Asociat ZRP.

Născută din fuziunea a două cunoscute societăti de avocati, ambele înfiintate în anul 1995, Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăti de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistentă juridică atât în sfera litigiilor si a arbitrajului, cât si în domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale, fiind recomandată de anuarele  internationale de specialitate pentru performantele sale în diverse arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolventă, drept financiar-bancar,  drept societar / fuziuni si achizitii, dreptul muncii, energie si resurse naturale, proprietate industrială, drepturi de autor, drept imobiliar, piata de capital, drept fiscal.

ZRP are o echipă de 41 de avocati, dintre care sase asociati – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tîrnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), si Antoniu Obancia (asociat).