Dunlop extinde relatia cu Honda prin sustinerea Campionatului European Honda 150

Dunlop va furniza anvelopele pentru noul sezon al Campionatului European Honda 150. Această competitie este noua clasă suport pentru juniori din cadrul Campionatului Mondial de Motorcross FIM si reprezintă o scenă pentru tinerele talente de peste tot din lume. Pilotii de motorscross cu vârste cuprinse între 11 si 14 ani vor concura la cinci etape pe o Honda CRF 150 R identică. Prima etapă va avea loc la Ernée, în Franta, pe 9 iunie. 
 
După doi ani de colaborare fructuoasă cu Honda în MX1, o nouă oportunitate de a lucra împreună a apărut odată cu Campionatul European Honda 150cc, ce oferă tinerilor piloti talentati sansa de a-si demonstra abilitătile pe scena internatională, iar viitorilor piloti Honda/Dunlop din MX1 o posibilitate reală de sustinere. Odată relatiile de colaborare fiind formate, iar încrederea în talentele din campionatul la clasa 150cc stabilită, o reîntoarcere completă la MX2 poate deveni o optiune si pentru o colaborare continuă cu MX1.

Roger Harvey, Manager Honda pentru Curse Off-Road Europa: “Este extraordinar că Dunlop îsi extinde sustinerea pentru proiectele Honda din MX1, ca principală preocupare pentru dezvoltare, venind astfel în continuarea programului nostru de sustinere pentru juniori. Noi credem că este important să sustinem tinerii piloti pe măsură ce acestia confirmă la clasa lor, si sperăm să avem un viitor campion din aceste serii. Evident, pilotii aleargă pe pistele Grand Prix, si de aceea este imperativ ca ei să aibă anvelope de calitate pentru a-si desăvârsi abilitătile, si suntem încântati că Dunlop a fost de acord să furnizeze acestor piloti variante de anvelope pentru toate cele cinci etape ale seriei.”

Sharon Antonaros, Director Dunlop Motorcycle EMEA: "Este o mare oportunitate pentru a consolida colaborarea noastră cu Honda si pentru a detecta tinere talente care în cele din urmă să devină viitori campioni mondiali. Ne este oferită astfel o nouă oportunitate pentru a întelege noile generatii din motocross – piloti de vârste diferite, cu diferite stiluri de condus, împreună cu o nouă evolutie a cerintelor pe pistă. Cu toate că nu suntem prezenti în MX2, credem în tineret si ne-ar face plăcere să oferim talentelor pe care le descoperim aici sustinerea de care au nevoie pe parcursul carierei lor. Aceasta ar putea chiar să ne ducă înapoi la MX2, pentru a merge alături de acei piloti în parcursul lor către MX1. În termeni de dezvoltare a anvelopelor, aceasta poate fi de asemenea util pentru a întelege nevoile pilotilor de diferite vârste. Suntem foarte entuziasti în privinta intrării în acest nou campionat împreună cu Honda si în găsirea starurilor de mâine."
 
Dunlop este unul din producătorii de anvelope de înaltă si ultra-înaltă performantă lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Andurantă Suzuki, al Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizor exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsă a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. 2013 reprezintă a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de către fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500cc în 1949 si au dominat seriile de-a lungul următoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipată cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele trei titluri consecutive World Superbike, iar în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutivă Dunlop în clasa 250cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca furnizor unic de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de andurantă au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu nouă titluri din unsprezece la Endurance World Championship obtinute începând din 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.                
                                                                           
Cele mai recente anvelope Dunlop pentru stradă sunt incluse în echiparea originală a motocicletelor principalilor producători precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki.