Hotelul starlight Suites va fi transformat in cladire de birouri de catre CBRE Romania

CBRE România, filiala locală a liderului mondial în servicii imobiliare, a fost desemnată Project & Cost Manager pentru procesul de reconversie în clădire de birouri a hotelului Starlight Suites, aflat în complexul Metropolis, din Bucureşti.

“Alegerea CBRE România în calitate de Project & Cost Manager pentru reconversia Starlight Suites este o nouă dovadă a expertizei şi serviciilor variate pe care le oferim. Un rol important in acest sens il are Gabriel Balaban, seful departamentului de Project Management din cadrul CBRE Romania, prin experienta sa vasta in gestionarea atat a dezvoltarii de proiecte de cladiri noi, cat si a lucrarilor de amenajari interioare (fit-out)  pentru numerosi chiriasi din piata de birouri din Romania, printre care se numara Hewlett Packard, EBRD, Unilever, GlaxoSmithKline, ING Bank. Ne bucurăm că suntem implicaţi într-un proiect atât de complex, încă din prima etapă a acestuia, respectiv cea de coordonare a designului de concept”, a declarat Răzvan Iorgu, Director General CBRE România.

Procesul de reconversie implică înlocuirea şi reconfigurarea sistemelor de climatizare şi de ventilaţie, a instalatiilor electrice şi sanitare. De asemenea, clădirea va beneficia de noi sisteme de securitate şi de prevenire a incendiilor. Toate aceste noi dotări vor plasa clădirea în topul celor mai moderne spaţii de birouri disponibile pe piaţa din Bucureşti.

“Datorită poziţionării excelente şi a standardelor înalte de calitate, dar şi a structurii speciale pentru o clădire de birouri, respectiv balcoane la fiecare etaj şi terase la etajele superioare, noul spaţiu de birouri beneficiază de toate avantajele pentru a deveni una dintre principalele destinaţii pentru companiile care doresc să îşi desfăşoare activitatea într-o zonă centrală”, a adăugat Răzvan Iorgu.

Proiectul de reconversie va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an, iar, în urma acestuia, va fi disponibilă o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 4,500 de metri pătraţi, distribuiţi pe şase etaje, plus mezanin. Printre facilităţile de care vor beneficia viitorii chiriaşi se numără o sală de fitness şi saună, în timp ce la parterul clădirii va funcţiona o cafenea.