Vinurile casei Chateau Musar, aduse in Romania de catre Halewood

Vinurile casei Chateau Musar, renumite la nivel international, sunt acum in Romania, prin intermediul Grupului Halewood.

Vinurile Chateau Musar sunt unice, au un caracter distinctiv si complex, simbioza perfecta a solului, vitei de vie si talentului producatorului. In ele se reflecta istoria bogata a Libanului, tara unde a fost inventat alfabetul si s-a nascut legenda pasarii Phoenix.

Cu o istorie ce dateaza inca din vremea cavalerilor secolului XII, familia Hochar a pus bazele afacerii in 1930 cand Gaston Hochar a hotarat sa produca vin in castelul M’zar ridicat in secolul XVIII, in Ghazir, localitate langa Marea Mediterana, la 25 km de nordul Beirutului. Afacerea a fost preluata de fiul sau, Serge Hochar, prima personalitate din lumea vinului care a primit in 1984 distinctia „Decanter Man of The Year” datorita realizarilor, a hotararii de care a dat dovada si a daruirii de a face vinuri de exceptie, mai ales in perioada Razboiului Civil.

Halewood aduce in Romania vinurile Chateau Musar Red, Chateau Musar White si gama Jeune Musar. 

Reputatia globala a vinurilor Chateau Musar Red, care reprezinta o imbinare armonioasa intre cele trei soiuri, Cabernet Sauvignon, Cinsault si Carignan, le-a adus la nivelul de „cult-wine” in randul pasionatilor.

Chateau Musar White este un vin cu adevarat unic, realizat din Obaideh si Merwah, vechi soiuri libaneze, presupuse a fi stramosii soiurilor Chardonnay si Semillon.

Gama Musar Jeune pastreaza trasaturile clasice ale vinurilor producatorului libanez, pastrand filozofia familiei: „vinificare naturala”.

Fiecare vin Chateau Musar este realizat cu un minim de interventie, producatorul fiind primul din Liban care a implementat certificarea organica in viticultura.

Dan Muntean, Director General al Grupului Halewood, a declarat: „Suntem foarte bucurosi ca am reusit sa introducem in portofoliul Halewood vinurile Chateau Musar. Aceasta reprezinta inca o confirmare a angajamentului nostru de a oferii pasionatilor, si nu numai, noi exponenti de exceptie ai traditiei si calitatii in lumea vinurilor”.

Vinurile casei Chateau Musar pot fi achizitionate din locatiile HoReCa, reteaua de magazine Halewood – The Winery Outlet (Bucuresti, Ploiesti, DN1 Breaza-Nistoresti, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Constanta si Urlati) si online, accesand winery-outlet.com