Karl Sevelda a fost numit noul Chief Executive Officer al RBI

Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank International Ag (RBI) a acceptat astazi demisia din functia de CEO a lui Herbert Stepic, cu efect imediat. Decizia survine dupa ce, pe data de 24 mai 2013, Herbert Stepic si-a oferit demisia din functie, din motive personale.

In acelasi timp, Karl Sevelda (63 de ani), sef al Diviziei Globale Corporate Banking, a fost numit in functia de CEO, si isi va prelua indatoririle cu efect imediat. Noul contract al lui Sevelda expira la jumatatea anului 2017. Johann Strobl a fost numit noul CEO adjunct, iar contractul sau, la fel ca si cel al lui Martin Grüll, CFO, a fost extins pana la jumatatea anului 2017. 

„Domnul Karl Sevelda este un succesor foarte bun in functia de CEO RBI. Domnia sa are o experienta de 15 ani in aceasta banca, a ocupat functia de CEO adjunct din 2010 si are o relatie excelenta atat cu clientii cat si cu Grupul Bancar Austriac Raiffeisen. Numirea sa este o expresie a increderii pe care Consiliul de Supraveghere o are in mentinerea strategiei actuale. Continuitatea, atat in ceea ce priveste echipa manageriala cat si in politica de business, reprezinta, in opinia noastra, unul din principalii factori de succes, mai ales in aceasta perioada plina de provocari”, a declarat Walter Rothensteiner, Presedinte al Consiliului de Supraveghere RBI.

„Doresc sa-i multumesc domnului Herbert Stepic, in numele intregului Consiliu de Supraveghere, pentru cei peste 40 de ani de loialitate si pentru meritele sale deosebite in evolutia Grupului Raiffeisen. Viziunea sa strategica si abilitatile sale de implementare a politicilor au jucat un rol vital in dezvoltarea rolului de lider pe care Grupul RBI il detine in Austria si Europa Centrala si de Est.”

„Ma bucur de increderea care mi-a fost acordata si astept cu interes noile responsabilitati. Ultimii ani nu au fost foarte usori din cauza circumstantelor economice dar adaptarea proactiva a strategiei noastre s-a dovedit a fi una de succes”, a spus Karl Sevelda. „Din acest motiv, impreuna cu ceilalti membri ai Consiliului de Administratie, vom urma acelasi drum pe care am pornit impreuna cu domnul Herbert Stepic. Numirea mea in functia de CEO este o confirmare indirecta a corectitudinii acestei strategii.”

Karl Sevelda are o experienta de peste 35 de ani in industria bancara, dintre care peste 20 de ani i-a petrecut la Creditanstalt. Din 1998 pana in 2010, a fost membru al Consiliului de Administratie al Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG si, din 2010, a ocupat functia de CEO adjunct in Consiliul de Administratie al RBI. Pe langa noua pozitie de CEO, Sevelda va pastra conducerea diviziei Corporate Banking pana cand o noua reorganizare a responsabilitatilor va fi decisa de catre Consiliul de Supraveghere.