Garsoniera in Bucuresti in zona de nord sau 2 camere in sud la acelasi pret - analiza Imobiliare.NET

Achizitionarea unei locuinte este una dintre cele mai grele decizii din viata unui om. Acest proces poate dura pâna la câteva luni bune, deoarece un cumparator trebuie sa fie atent la câteva aspecte care ii pot influenta intreaga viata. Un factor care are o mare importanta in alegerea unei locuinte este zona.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.NET, cea mai cautata zona de catre oamenii cu venituri medii este partea de sud a Bucurestiului, in timp ce partea de nord este aleasa de persoanele care pot aloca un buget mai consistent atunci când vine vorba de achizitia unei locuinte.

„Locuintele din zona de sud a Capitalei sunt cautate de persoanele care au un buget restrâns si care se gândesc la multe aspecte pâna se hotarasc sa cumpere (spre exemplu: costurile de intretinere si amplasarea locuintei in apropierea mijloacelor de transport). In cazul clientului interesat de zona de nord, profilul acestuia arata total diferit fata de cel care doreste o locuinta in sud. Cei care vor un apartament in nord sunt interesati de zona. Pentru ei nu conteaza foarte mult mijloacele de transport pentru ca se bazeaza foarte mult pe masina personala”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

In zona de sud, cele mai multe apartamente sunt construite inainte de ’90, dar mai exista si locuinte cu suprafete mici construite in ulitmii ani cu scopul de a fi vândute la preturi care sa se incadreze in plafonul impus de programul guvernamental „Prima Casa”.

Asadar, cu un pret de 20.000 de euro se poate achizitiona o garsoniera intr-un imobil nou, amplasat la o distanta de aproximativ 5 minute de mers pe jos pâna la Soseaua Oltenitei. Locuinta are o suprafata utila de 26 de metri patrati si se vinde complet finisata.

Cu 38.000 de euro se poate cumpara un apartament cu 2 camere, in zona de sud cu o suprafata de 40 de metri patrati, dar cu aceeasi bani poate fi luata in calcul si achizitionarea unei garsoniere in zona de nord.

Un apartamente cu 3 camere in zona de sud, cu cele mai bune conditii, ajunge la 50.000 de euro, iar cu aceeasi bani se poate cumpara o locuinta cu 2 camere in nord.
 
Insa, in zona de sud exista si extreme. Spre exemplu, preturile pentru garsoniere pornesc de la 9.000 de euro si ajung la 60.000 de euro. In cazul apartamentelor cu 2 camere, preturile incep de la 18.000 de euro si pot ajunge la 96.000 de euro. In timp ce, costurile pentru locuintele cu 3 camere pornesc de la 21.500 de euro si ajung la 139.000 de euro, potrivit anunturilor postate pe Imobiliare.NET.

In zona de nord, spre deosebire de sud, blocurile sunt mult mai noi pentrui ca multe sunt construite dupa ’90. In aceasta zona, preturile sunt mult mai mari deoarece discutam de o zona selecta si locuinte cu suprafete mai mari. In plus, regulamentul de urbanism aprobat de Consiliul Administrativ al sectorului 1 este cel mai restrictiv legat de amplasarea imobilelor, de aceea zona de nord este mul mai aerisita.

In nord, preturile pentru garsoniere pornesc de la 24.500 de euro si pot ajunge la 125.000 de euro.

Preturile pentru apartamentele cu 2 camere pornesc de la 40.000 de euro si pot ajunge la 270.000 de euro. In cazul locuintelor cu 3 camere, pretul acestora porneste de la 47.000 de euro si ajunge la 590.000 de euro.

„Peisajul rezidential din Bucuresti este destul de pestrit. In anunturile de pe site-ul nostru intâlnim niste preturi extrem de mici, de la câteva zeci de mii de euro pentru o garsoniera, pâna la valori astronomice pentru o locuinta amplasata intr-o zona selecta. Pâna la urma alegerea este influentata in cea mai mare parte de necesitatile si posibilitatile clientului”, a mai declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.