UniCredit Tiriac Bank a incheiat cu succes emisiunea de obligatiuni, in valoare de 550 milioane lei

UniCredit Ţiriac Bank a încheiat cu succes emisiunea de obligaţiuni corporative în lei, deschisă la finalul săptămânii trecute, aceasta fiind suprasubscrisă la un nivel de 110%.

Prin oferta primară de vânzare de obligaţiuni, banca a vizat o sumă totală de 500 milioane lei, suma finală subscrisă şi alocată fiind de 550 milioane lei.

«Suntem foarte multumiţi de rezultatul şi de condiţiile emisiunii de obligaţiuni. În acelaşi timp, considerăm că iniţiativa noastră reprezintă un reper important pe piaţa de capital locală şi contribuie la dezvoltarea acesteia. În acest sens, apreciem interesul şi angajamentul dovedite de către investitorii instituţionali locali şi internaţionali», a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank.

Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei este prima realizată de UniCredit Ţiriac Bank, fiind aprobată de AGA băncii în data de 23 aprilie 2013, ca parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanţare.

Oferta s-a închis vineri, 21 iunie 2013, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori instituţionali locali şi internaţionali, incluzând instituţii financiare internaţionale (BERD şi IFC), fonduri aflate în administrarea principalelor Societăţi de Administrare a Investiţiilor (SAI), fonduri de pensii, societăţi de asigurare, bănci locale şi alţi investitori.

“Intenţionăm să revenim cu noi emisiuni în piaţă în următorii ani, în funcţie de oportunităţile care vor apărea. Ne propunem să continuăm să ne extindem activitatea în România, pe baza diversificarii surselor de finanţare, axându-ne atât pe fonduri atrase local, cât si international, precum si pe resurse furnizate de grupul UniCredit», a adăugat Rasvan Radu.

Cuponul stabilit de bancă este de 6,35% pe an. Plata dobânzii se va realiza în datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an, scadenţa obligaţiunilor fiind 15 iunie 2018.

Obligaţiunile emise de UniCredit Ţiriac Bank vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Obligaţiunile au maturitatea de 5 ani, sunt scadente în 15 iunie 2018, nominative, sunt emise în forma dematerializată, evidenţiate prin înscriere în cont. Intermediarul emisiunii a fost SSIF Broker, iar casa de avocatură Badea Clifford Chance a asigurat consultanţa juridică.

Tranzacţia va fi finalizată pe 25 iunie şi decontată pe 28 iunie 2013.