BCR majorează de 2,5 ori reducerea de dobāndă acordat clienţilor care iau credite īn lei pentru casă şi īşi īncasează salariul prin BCR

Banca Comercială Romană (BCR) majorează de 2,5 ori discountul de dobândă acordat clienţilor care iau credite în lei pentru casă şi îşi încasează salariul prin BCR, de la 0,2 puncte procentuale la 0,5 puncte procentuale. Reducerea de dobânda se acordă atât clienţilor care deja încasează salariul la BCR cât şi clienţilor care decid să-şi vireze salariul la BCR. 

Totodată, BCR face un nou pas în direcţia reducerii dobânzilor la creditele pentru investiţii imobiliare în lei, oferind o dobândă de 6,25%/an, fixă pe 3 ani, pentru clienţii care dispun de un avans de minim 25% şi îşi încasează salariul la BCR. Ratele fixe în primii 3 ani oferă clienţilor siguranţă şi permit o bună planificare a cheltuielilor.

„Dorim să recompensăm clienţii fideli care aleg să ia un credit în lei, pentru casă, de la BCR. Aceşti clienţi beneficiaza de o dobânda de 6,25%/an, fixă pe 3 ani (DAE 6,67%) care, la ora actuală, este printre cele mai atractive de pe piaţă. Un avantaj major pentru clienţii care accesează credite în lei este acela ca pot obţine o sumă cu până la 20% mai mare faţă de un împrumut în EUR, iar cel mai important aspect pentru clientul care doreşte să achiziţioneze o casă este suma pe care o poate împrumuta. În plus în acest moment costul creditului în lei este comparabil cu cel al creditelor în EUR şi asta fără a mai pune la socoteală riscul valutar care poate transforma un credit în EUR într-un credit mai scump decat unul în lei”, a declarat Andrew Gerber, Director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Pentru aprobarea financiară a creditului, valabilă 90 de zile, clienţii au nevoie doar de 3 acte de venit: Adeverinţă de Salariu sau Extras de cont, Document din care să reiasă venitul realizat pe anul anterior si Factura de utilităţi (se solicită doar clienţilor care nu deţin alte credite la BCR sau la alte instituţii financiare). Aceasta asigură clienţilor noştri confortul necesar găsirii locuinţei dorite.

BCR este prima bancă din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent în moneda naţională începând din luna Octombrie 2012 şi care şi-a asumat rolul de formator de piaţă în ceea ce priveşte creditarea în lei.

BCR a venit cu modificări de costuri în vederea susţinerii creditării în moneda naţională astfel încât să inlesnească opţiunea naturală a clientului de a alege contractarea unui credit în moneda în care realizează veniturile, respectiv LEI versus EUR. Eliminarea riscului valutar conduce la reducerea semnificativa a diferenţei dintre costul total al unui credit în EUR şi al unui credit acordat în Lei.

Creditul pentru investiţii imobiliare CASA MEA BCR oferă posibilitatea clienţilor de a cumpăra sau construi o locuinţă, de a refinanţa un credit contractat anterior sau pur şi simplu să modernizeze casa pe care o deţin deja, BCR finanţând până la 85% din valoarea garanţiilor aduse.

„Totodată, oferim clienţilor noştri, gratuit, poliţa de asigurare facultativă a imobilului pe toată perioada de creditare. Reducerea dobânzii creditelor în lei subliniază angajamentul BCR pentru creditarea în monedă naţională şi consolidează poziţia BCR ca şi principal creditor ipotecar”, a adaugat Andrew Gerber.

BCR acceptă o gamă largă de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate, din activităţi independente), precum şi până la 3 coplătitori ce pot participa la credit şi oferă modalităţi flexibile de rambursare, fără a fi necesară deplasarea la bancă (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operaţiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, banca oferă, contra cost, o asigurare de somaj care oferă o protecţie solicitantului în cazul pierderii locului de muncă.
 
“Dobânda fixă pe 3 ani, lipsa comisionului lunar de administrare şi inexistenţa riscului valutar reprezintă doar câteva din avantajele creditelor pentru investiţii imobiliare oferite de BCR. Un alt avantaj il reprezintă, posibilitatea obţinerii de către client a aprobării financiare, valabile 90 de zile, oferind în acest fel clienţilor siguranţa aprobarii creditului şi suficient timp pentru găsirea locuinţei dorite”, a adaugat Andrew Gerber.
Exemplu de calcul: Pentru un credit în valoare totală de 150.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 6,67% dobândă fixă în primii 3 (trei) ani 6,25%/an şi ulterior variabilă: 6,45%/an (ROBOR 6 luni + 1,9 %); rata lunară: 923 lei, fixă în primii trei ani; valoare totală plătibilă: 339.655, cost total credit:189.655 lei. Exemplu valabil în luna iunie 2013 pentru clienţii care încasează salariul la BCR pentru creditele noi solicitate ce reprezintă cel mult 75% din valoarea garanţiei.