Peste 2 tone de aur vandute de BCR clientilor sai

Banca Comercială Romană (BCR) a vândut clienţilor săi, până în prezent, peste 2 tone de aur. Media celor mai importante tranzacţii (ca volum) realizate a fost de peste 40 kg de aur / tranzacţie si au fost efectuate de divizia de Private banking.

Valoarea celor 2 tone de aur se ridică la o valoare de aproximativ 300 milioane lei.

BCR oferă din anul 2009 clienţilor posibilitatea de a trazacţiona (vânzare/cumpărare) aur financiar (99,99% puritate) sub formă de lingouri şi monede de aur pur de diverse mărimi şi gramaje. Aurul vândut este de cea mai bună calitate şi este furnizat de către Austria Mint, o companie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care comercializează cu succes aur sub formă de monede şi lingouri pentru investitorii din întreaga lume.

“Aurul este un activ care poate fi inclus în portofoliul fiecărui investitor fie ca aur de investiţii fie pentru valoarea lui numismatică prin achizitionarea de monezi de aur. Tranzacţionăm lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3.11g) şi 1 uncie (31.10g) - Filarmonica. Clienţii noştri consideră preţul actual al aurului ca find un nivel bun de cumpărare. Astfel, volumul tranzacţionat de noi în ultimele luni, s-a dublat comparativ cu începutul acestui an“, a adaugat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

BCR vinde aur în orice unitate, dar numai pe baza unei comenzi prealabile. Totodată, BCR oferă şi serviciul de depozitare pentru aur fizic pentru cantităţi de minim 100 g. Aurul păstrat în custodie la BCR poate fi răscumpărat ulterior de către bancă, în situaţia în care clientul doreşte acest lucru. Altfel, aurul Mint Austria din oferta BCR poate fi vândut oriunde în întreaga lume unde se tranzacţionează metale preţioase.

Toate lingourile vândute de BCR îndeplinesc standardul "London Good Delivery", ce garantează calitatea şi recunosc monetariei statutul de producător autorizat. Indiferent de mărime, fiecare lingou are o puritate de 99.99% sau 24 carate, având inscripţionate emblema Monetăriei Austriece, specificaţiile şi numărul de serie. Fiecare monedă este bătută din aur cu puritate de 99.99% sau 24 de carate şi sunt denumite după faimoasa orchestra Viena Filarmonica.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 561 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.400 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Aproximativ 47.000 de angajati deservesc 16.6 milioane de clienti in cadrul a 2.900 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 31 martie 2013, Erste Group detinea active totale in valoare de 213,0 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 176,2 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52,7%.