Vara in familie: 1500 de euro, bugetul mediu pentru 7 zile cu cei mici in Antalya, Belek sau Creta

Antalya, Belek, Oludeniz, Creta, Rhodos, Corfu si Zakynthos sunt câteva dintre destinatiile externe ideale pentru familiile cu copii. Astfel, potrivit datelor Paravion, cea mai mare agentie de turism online de la nivel local, bugetul mediu alocat în acest an de familiile cu doi copii pentru un concediu de 7 zile în Turcia sau Grecia se ridică la circa 1.500 de euro.

Antalya, Belek, Lara, Creta si Rhodos sunt destinatiile externe preferate de turistii români pentru că vin cu facilităti adaptate tuturor vârstelor. Astfel, familiile cu copii mici au acces la cresă, la spatiile verzi si la locurile de joacă special amenajate.

În ceea ce priveste familiile cu copiiide peste 3 ani, există, mai ales în statiunile din Turcia, piscine special amenajate, parcuri acvatice, mini cluburi, camere cu jucării, programe de animatie pentru copii, locuri de joacă adaptate tuturor vârstelor, terenuri pentru mini fotbal sau mini golf, dar si discoteci sau cinematografe cu proiectii de filme pentru copii. De cele mai multe ori, toate facilitătile sunt incluse în costul sejururilor, doar si doar în anumite hoteluri turistii trebuie să servicii precum cresa sau de babysitting.

”Românii care rezervă sejururi în vara acestui an aleg, cu precădere, Turcia si Grecia, destinatii externe renumite pentru familiile cu copii, pentru că asigură facilităti adaptate tuturor gusturilor si vârstelor. Astfel, părintilorcare vor să aibă parte de mai multă odihnă în concediu si activităti multiple pentru copii, le recomandăm Turcia, o tară cu complexuri turistice mari, unde, cu sigurantă, cei mici nu se vor plictisi, iar sansele să părăsească resort-urile sunt mai mici. Celor care doresc să viziteze împrejurimile, le recomandăm insulele grecesti, cu peisaje încântătoare”, declară Remus Visan, Managing Director Paravion. 

Potrivit acestuia, bugetul mediu alocat în acest an pentru familiile cu doi copii se ridică la aproximativ 1.500 de euro, pentru un sejur de 7 nopti, sumăsimilară cu cea de anul trecut.Familiile cu copii mai mici de 3 ani beneficiază, de regulă, de gratuitate pentru cei mici atât pentru transportul cu avionul, cât si la cazare. În schimb, serviciile de cresă si supravegherea asigurată de bone se plătesc separat, cu avantajul libertătii pentru angrenarea în diverse activităti, stiind că cei mici sunt în sigurantă.

Cei care vor să ajungă într-o destinatie externă, dar nu au un buget ridicat, pot alege Antalya, unde sunt disponibile pachete de la 800 euro pentru familiile cu doi copii, pretul incluzând biletele de avion, transportul aeroport-hotel-aeroport si cazarea pentru 7 nopti, în regim all inclusive.

În schimb, specialistii Paravion le atrag atentia turistilor care vor să meargă împreună cu copiii în concediu să fie atenti la resort-urile sau hotelurile care au intrarea abruptă în mare, nu au plajă cu nisip sau sunt departe de plajă.Una dintre statiunile mai putin prietenoase cu cei mici este Lefkada, care, desi este vizitată intens de turistii români, nueste neapărat o destinatie ideală,întrucât, pe partea vestică a statiuniitrebuie coborâte numeroase scări pentru a ajunge la plajele cu nisip si pietris, iar hotelurile nu sunt situate aproape de plajă. O altă insulă recomandată cuplurilor si familiilor care călătoresc fără copii este Santorini, unde, de asemenea, accesul este foarte dificil pe plajă.

Paravion este cea mai mare agentie de turism online din România, care operează pe mai multe piete din Europa de Est si în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacante, închirieri auto si hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum si de solutii de securitate dezvoltate de Zitec si PayU.