Depozitarul Central organizeaza Ziua Portilor Deschise - 22 aprilie 2016

Depozitarul Central va organiza vineri, 22 aprilie 2016, la sediul său din Bulevardul Carol I, numărul 34-36, Ziua Portilor Deschise, eveniment prilejuit de aniversarea a nouă ani de la înfiintarea institutiei.

Ziua Portilor Deschise este programată între orele 09:00-16:30, interval în care Depozitarul Central va elibera gratuit extrase de cont pentru persoanele interesate, prezente la sediul său, si va organiza seminarii pentru studenti ai Academiei de Studii Economice, precum si un tur al birourilor.

„Îi asteptăm la sediul Depozitarului Central vineri, 22 aprilie, pe toti cei care vor dori să stie la ce companii detin actiuni, pentru a primi în mod gratuit extrasul de cont. De asemenea, asteptăm la sediul nostru si studenti ai Facultătii de Finante, Asigurări, Bănci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice, pentru a le prezenta mai multe despre activitatea Depozitarul Central si despre rolul său în piata de capital românească”, a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Initiativa Depozitarului Central marchează aniversarea a nouă ani de la înfiintarea institutiei. Înfiintarea Depozitarului Central a reprezentat o conditie esentială pentru operarea eficientă si cu costuri reduse a operatiunilor post-tranzactionare, precum si pentru operatiunile transfrontaliere, în perspectiva integrării pietei de capital din România în cadrul pietei financiare unice europene.

Depozitarul Central si-a început activitatea la data de 03 ianuarie 2007, în baza deciziei de autorizare a functionării emise de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare la data de 14 decembrie 2006. Ulterior, în baza autorizatiei de functionare emisă de BNR la data de 02 martie 2007, Depozitarul Central si-a extins activitatea prin compensarea-decontarea tranzactiilor cu valori mobiliare; prima zi de decontare a fost 10 aprilie 2007, intrând astfel în deplină functionalitate si operationalitate, pentru ca, în 12 aprilie 2007, să aibă loc lansarea oficială.