Renovarea locuintei, principalul motiv pentru apelarea la un imprumut rapid - studiu Viva Credit

Circa 15% din utilizatorii de internet din mediul urban au declarat că au solicitat în ultimele 12 luni un împrumut de la o institutie financiară nebancară. Dintre cei care ar apela la un împrumut, peste 25% l-ar utiliza pentru renovarea locuintei si pentru alte nevoi casnice, potrivit studiului realizat de GfK România pentru Viva Credit, prima companie din România specializată în acordarea de credite cu o singură rată. Pe locul al doilea în ierarhia motivelor de împrumut de la institutiile financiare nebancare s-au situat nevoile personale neprevăzute si urgentele medicale, cu aproape 21%.

Credit Până la Salariu a devenit o optiune pe care tot mai multi români sunt dispusi să o ia în calcul atunci când se confruntă cu  situatii neprevăzute si au nevoie de o sumă mică de bani pentru o perioadă scurtă de timp.

Studiul a fost realizat pe un esantion online reprezentativ urban la nivelul României, pe o populatie cu vârste de peste 21 ani, angajati la un loc de muncă si care au venituri de peste 700 de lei.

„Observăm din acest studiu că institutiile financiare nebancare din România, care acordă împrumuturi într-o singură rată au început să fie o optiune viabilă pentru tot mai multi români. Asta demonstrează că oamenii au înteles beneficiile IFN-urilor care dau întâietate tocmai acestei nevoi a lor: să intre în posesia unei sume mici de bani, fără a mai fi nevoie să apeleze la prieteni sau cunostinte. Cu acest scop, am creat Credit Până la Salariu, cel mai rapid serviciu de împrumut, online, care îi scuteste pe clienti de timp irosit si cheltuieli suplimentare”, a spus Eduard Popisteanu, Director de Marketing al Viva Credit.

Brandul Viva Credit se bucură de o crestere a notorietătii cu circa 20% în ultimele12 luni în rândul utilizatorilor de internet din mediul urban. Acest lucru a mentinut în top brandul Viva Credit în optiunile consumatorilor atunci când vor să apeleze la un împrumut rapid într-o singură rată online.

„Preferinta consumatorilor se datorează faptului că produsul Credit Până la Salariu îl poti utiliza exact pe ce perioadă doresti, iar în cazul rambursării anticipate nu ai niciun fel de costuri suplimentare. Dacă vrei să te convingi de calitatea serviciilor, primul împrumut este gratuit, nu numai dobânda, ci si comisioanele fiind zero”, a mai adăugat Eduard Popisteanu.

Viva Credit este o institutie financiară românească ce activează pe piata din România din anul 2011, an în care a lansat pe piata autohtonă conceptul de Credit Până la Salariu 100% online.