Cat costa un city-break in Sibiu in 2016

Daca accesam website-urile celor mai mari agentii de turism din tara noastra, in prim-plan vom vedea in general, pe langa propunerile de sejururi de vara la plaja, vacante de tip city-break in mari orase europene precum Londra, Viena, Paris, Bruxelles, Venetia, Roma sau Munchen.

Costurile pentru o astfel de calatorie pentru 2 persoane, cu transport (cu avionul sau cu autocarul acolo unde este posibil) si cazare variaza in jurul valorii de 400 de euro, in cel mai bun caz. Pentru destinatiile mai scumpe, costul minim ajunge la 500-600 de euro si asta tot in conditii oarecum restrictive (rezervari din timp, zboruri adesea low-cost, hoteluri nu foarte aproape de centru etc.).

Romanii au insa variante mai accesibile de city-break intern, caci exista orase in Romania demne de o astfel de experienta de 2-3 zile. Ne referim aici la Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Constanta si Sibiu, fara a exclude insa si alte orase. Cel care a capatat in ultimii zece ani cel mai mare avans pe piata interna de turism este Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007.

 

Desi au trecut destul de multi ani de la acel moment, orasul nu doar ca si-a pastrat valoarea adaugata generata de pregatirile pentru acest statut, dar si-a sporit farmecul si oferta turistica an de an. Mediul public si cel privat au colaborat astfel incat sa existe mereu o multime de evenimente in oras, iar imaginea Sibiului sa fie tot mai atractiva pentru turistii romani si straini.

Cu toate acestea, Sibiul a ramas o varianta ieftina de vacanta, raportat la ceea ce ofera. In functie de buget, se pot alege optiuni de baza sau care sa satisfaca cele mai existente cerinte. De la traditional la ultra-modern, de la occidental la traditional romanesc, toate acestea pot fi gasite in oferta de cazare din oras. Cei ce cauta un hotel frumos in sibiu vor gasi online multe variante din care pot alege la preturi mai mult decat decente.

La pensiuni, preturile incep de la 25 - 30 de euro pe noapte pentru o camera dubla pentru 2 persoane (eventual si un copil), iar la hoteluri cu 40-50 de euro pe noapte poate fi facuta o rezervare online care sigur va fi punctul de plecare pentru un city-break foarte placut. Ne referim chiar la locatii apropiate de Centrul Vechi, bine pozitionate in oras (oricum, in Sibiu se poate calatori placut pe jos, cu masina, cu bicicleta sau cu transportul in comun).

Asadar, 2 nopti in oras costa 50-60 de euro in varianta economica si incepand de la 100 de euro intr-o varianta medie. Este foarte posibil ca aceste preturi sa include chiar si micul dejun. Pe website-urile de rezervari online apar permanent oferte speciale, deal-uri de ultim moment sau de tip early booking. Unele hoteluri ofera chiar pachete de cazare ce includ anumite mese, bilete la evenimente si spectacole din oras si alte surprize deosebite.

Pentru romani, transportul catre Sibiu va fi cu siguranta ieftin - cu masina personala, cu trenul sau cu alte variante (inclusiv car-sharing). Rezulta un cost ce poate incepe chiar de la 150 de euro pentru un city break. Cu un buget de 300 de euro pentru 2-3 zile in Sibiu se pot asigura inclusiv mesele, intrarile la muzee si chiar si ceea ce tine de distractie. Sibiul nu ii uita insa nici pe cei dornici de o experienta luxoasa, dar si pe acest segment raportul calitate - pret este neasteptat de bun.