Symmetrica a lansat 10 produse noi pentru amenajarea curtilor si gradinilor

Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producător autohton, îsi lărgeste, în această primăvară, portofoliul de produse, oferind astfel mai multe solutii atât pentru clientii din mediul rezidential, cât si pentru cei care caută elemente pentru infrastructură.

„Cele 10 produse recent lansate completează cu succes gamele Symmetrica Select si Symmetrica pentru Grădină, punând la dispozitia clientilor nostri mai multe variante de coloristică si dimensiuni. În felul acesta, compania noastră se aliniază producătorilor europeni, oferind o gamă de produse diversificată pentru toate tipurile de clienti”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit acestuia, introducerea noilor produse va aduce un impact semnificativ în business-ul companiei, fiind estimată o crestere usoară a marjei de profit.

În plus, reprezentantul companiei preconizează că, prin noile produse, Symmetrica se va putea adresa unei palete mai ample de proiecte, de la locuinte private si până la hoteluri ori pensiuni care doresc să-si transforme grădinile într-un ambient unic.

În acest sens, pentru amenajările exterioare din acest an, Symmetrica mizează pe suprafete speciale, cu texturi granulate, puse în valoare prin modele din gama Granito, Cammino Granito,Arca Romana Granito, Arco Granito sau Amplio Granito. De asemenea, nici stilul rustic nu trece neobservat în acest an, pavajele Arco Antica sau Arco,fiind ideale pentru proprietarii care dorescă să construiască un decor de inspiratie medievală. Pentru realizarea unui ambient cât mai natural, Symmetrica propune Lastra Natura, compus din 3 dale de diferite dimensiuni ce imită aspectul pietrei naturale, fapt ce face din acest produs unul foarte versatil.

În ceea ce priveste zonele de grădină, naturaletea este cuvântul cheie. Aspectul
de piatră naturală si mixul de culoare specifice elementelor de placare Rock sunt recomandate pentru orice tip de grădină în care se doreste mentinerea unui aspect autentic. În plus, produsele din gama Rock sunt ideale si pentru placarea gardurilor, a jardinierelor sau chiar a soclului casei, pentru a întregi complet ambientul exterior. Mai mult de atat, elementele de placare propuse de Symmetrica pot contribui la un design deosebit si în locuintă, putând fi folosite pentru placarea peretilor interiori.

 „Ambele game, atât Symmetrica Select, cât si Symmetrica pentru Grădină au fost lansate în 2015  si impresionează prin rafinament si inovatie, fiind formate din produse premium, special create pentru a crea amenajări de durată. În plus, toate produsele beneficiază de Aqua Protect, un sistem special dezvoltat de Symmetrica, ce asigură protectia pavelelor împotriva fenomenului de înghet – dezghet si asigură o durată de viată mai lungă a produselor, la peste 25 de ani”, a completat reprezentantul companiei.

Conform afirmatiilor lui Sebastian Bobu, printre cele mai apreciate modele din gama Select se numără pavajele Immagia sau Zen, două modele unice prin design si formă. În ceea ce priveste gama Symmetrica pentru Grădină, kit-ul Yucatan se bucură de cele mai multe solicitări datorită aspectului său de piatră naturală, dar si a numeroaselor optiuni estetice pe care le oferă.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, într-o gamă variată de forme si culori. Aceasta a fost înfiintată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmată apoi de unitătile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, în apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numără Arena Natională, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare si parcuri ecologice din întreaga tară.