Plata prin SMS la automatele Nescafe Alegria

Nestlé Professional, divizia de out of home a companiei Nestlé România, introduce plata prin sms la automatele de băuturi calde NESCAFÉ Alegria. Instalarea primelor automate de acest tip a fost făcută în Bucuresti, Bacău, Cluj si Sibiu, urmând ca această metodă să fie extinsă si în alte orase din tară până la finalul anului.
 
„Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clientilor nostri vom implementa plata prin SMS, foarte usor de utilizat si extrem de utilă atunci când o persoană nu are bani numerar. Au fost instalate primele aparate în Bucuresti, Bacău, Cluj si Sibiu si deja efectuăm teste pentru a extinde reteua si în alte orase din tară. Avem în plan ca până la finalul anului să ajungem până la 500 de puncte de vânzare cu plată prin SMS”, declară Ovidiu Tunaru, Country Manager, Nestlé Professional România.

Metodele de plată fără cash devin din ce în ce mai necesare, în special pentru clientii care nu au întotdeauna la ei monedele sau bancnotele compatibile cu sistemul de plată integrat în automatul de cafea. Un alt avantaj este că atunci când o persoană plăteste prin SMS, costul cafelei va fi inclus pe factura emisă de operatorul de telefonie mobilă, în cazul abonatilor, sau va fi retras din creditul existent în cazul utilizatorilor de cartele prepay.

Achizitionarea unui produs NESCAFÉ Alegria se va face prin trimiterea unui SMS la un număr scurt predefinit. Taxarea se va realiza în momentul în care clientul primeste un SMS de confirmare. În câteva secunde de la primirea acestui mesaj, creditul va fi afisat pe automatul de cafea, iar selectia produsului trebuie realizată în maxim un minut de la afisarea creditului încărcat prin SMS.

Nestlé este lider mondial în industria alimentară, fiind prezent în 86 de tări, cu un număr de 468 de fabrici si 333.000 de angajati. Prin misiunea companiei, "Good Food, Good Life", Nestlé îsi ia angajamentul de a îmbunătăti calitatea vietii consumatorilor în fiecare zi, în întreaga lume, oferindu-le o varietate de produse, ca parte dintr-un stil de viată sănătos.

Nestlé a intrat pe piata din România în 1995, în momentul de fată având 1.000 de angajati în Bucuresti si în Timisoara, unde este localizată fabrica Nestlé.

În România, Nestlé este unul dintre cei mai importanti jucători de pe piata alimentară, cele mai multe dintre brand-uri fiind lideri în categorie (locul 1 sau 2 pentru majoritatea segmentelor în care acestea sunt prezente). Portofoliul Nestle România are o gamă largă de produse din diverse categorii, pentru a răspunde cererii consumatorilor: băuturi (Nescafé, Nesquik), dulciuri (JOE, Nesquik, Kit Kat, Lion, After Eight), produse pentru gătit (Maggi), înghetată (Nestlé Ice Cream), produse alimentare pentru sugari si copii mici (Nestlé Nutrition), Nestlé Professional, divizia de solutii “out of home”, batoane si cereale pentru mic dejun (Nestlé Fitness, Musli, Nesquik, Chocapic etc) si hrană pentru animale (Purina). Nespresso, nume de referintă la nivel mondial în domeniul cafelei ambalată în capsule, este prezent oficial în România ca divizie de lux a Grupului Nestlé începând din 2014.

Napolitanele JOE si Nesquik, precum si specialitătile de cafea NESCAFÉ 3in1, sunt produse în România, la fabrica din Timisoara.