Circuitul Salonul Calului - 129 de cai participanti in prima etapa a competitiei

Etapa de primăvară a Circuitului Salonul Calului, desfăsurată între 21 - 24 aprilie, la Clubul Equestria, a adunat la start 129 de cai, care au participat la 16 probe de sărituri peste obstacole, cu grade diferite de dificultate. În probele mai usoare, sportivii înscrisi au avut alături cai de nivel competitional mai mic, care valoarează între 10.000 si 15.000 euro, însă în cadrul probelor dificile au concurat cai experiementati, cu nivel de performantă ridicat, a căror valoare poate ajunge până la 100.000 euro.

Prima etapă a Circuitului Salonul Calului s-a bucurat de prezenta Altetei Sale Regale Principesa Maria a României, care a acordat evenimentului titlul de ”Înaltul Patronaj al Principesei Maria a României”. Fiind pasionată de echitatie, Alteta Sa Regală a asistat sâmbătă la una dintre cele mai importante probe din concurs, Trofeul OCULUS, la finalul căreia a oferit trofeele sportivilor învingători.

„Ne bucurăm că si anul acesta Salonul Calului a debutat în fortă, cu un număr impresionant de cai înscrisi în probele de sărituri peste obstacole. Astfel, spectatorii au putut admira evolutia cuplurilor tinere, aflate la început de drum în materie de competitii sportive, dar si performanta cailor si a sportivilor experimentati. De asemenea, ne onorează faptul că Alteta Sa Regală Principesa Maria a României s-a alăturat evenimentului nostru, acest lucru fiind un motiv de bucurie pentru noi si o motivatie în plus pentru sportivii înscrisi în concurs”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Programul evenimentului a fost unul complex, cuprinzând 16 probe de sărituri peste obstacole. Cele mai usoare probe din competitie au fost cele pentru amatori, debutanti si copii, cu obstacole de până la 1 metru, în timp ce probele de nivel D, C si A sunt adresate cuplurilor cu experientă. Cele mai spectaculoase si dificile probe din concurs au fost Trofeul OCULUS, o probă de nivel C, câstigată de sportivul Cojocariu Aurel, alături de calul său, Lucy Liu; Trofeul CA IMMO, o probă de nivel D, a cărui câstigător a fost reprezentantul Clubului Equestria, Florin Lates, alături de calul Natasha; Trofeul JOCKEY CLUB, cea mai dificilă probă din concurs, de nivel A, câstigată în urma barajului de Radu Ilioi cu Quintender, urmat în clasament de Ionut Ursache cu Spacehoper, iar pe locul III s-a clasat Radu Ilioi, cu cel de-al doilea cal, Granini.

Sportivii câstigători ai primei etape a Circuitului Salonul Calului, editia 2016, au împărtit premii în valoare de 35.000 lei.

Circuitul Salonul Calului va continua anul acesta cu încă două etape, editia de vară având loc între 23 - 26 iunie, iar Finala se va desfăsura între 22 - 25 septembrie.

Clubul Equestria a fost înfiintat în anul 2010 de către Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbesti pe o suprafată de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 76 cai (26 proprii si 50 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi si organizează permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori.

Dotările sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, două săli de conferintă, asigurând astfel, conditiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizează competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestările deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, sau, începând cu 2013, Concursul international de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.