Recuperarea creantelor si a debitelor civile, posibila alaturi de o casa de avocatura

In general, contractele sunt cele care guverneaza orice activitate de business, precum si diverse relatii ale persoanelor fizice cu alte persoane fizice sau cu persoane juridice. Din pacate, uneori contractele nu sunt respectate, mai ales in ceea ce priveste obligatiile de plata. Motivele pot fi diverse, cert este ca exista cai de recuperare (partiala sau totala) a prejudiciului, in instanta.

Daca esti intr-o astfel de situatie, poti colabora cu o casa de avocatura specializata pe acest segment. Un avocat bun pentru recuperari creante iti va oferi in primul rand consultanta, astfel incat sa decizi care sunt cele mai bune cai de atac si care ar fi sansele de reusita, privind contextul general (contractele, dar si multe alte detalii).

Avocatii pot oferi asistenta juridica pentru recuperarea creantelor civile provenind din imprumuturi nerestituite la scadenta, facturi neachitate la scadenta, constituirea unor gajuri si ipoteci, plata unor drepturi salariale, plata unor lucrari de antrepriza, dar si datorii provenind din mosteniri sau datorii provenind din contracte de inchiriere / vanzare-cumparare.

Strategia de "atac" poate fi una complexa si poate incepe cu obtinerea de informatii detaliate legate de asociatii, administratorii, fondul de comert, eventualele garantii reale constituite asupra bunurilor debitorului. Importante sunt si verificarea existentei unor alte incercari de executare silita asupra debitorului si verificarea existentei unei eventuale deschideri a procedurii insolventei asupra debitorului.
   
Actiunea va incepe cu redactarea de somatii de plata catre debitori, redactarea de notificari catre debitori, precum si reprezentarea clientului in relatia cu debitorul la procedura concilierii directe in vederea gasirii unei solutii amiabile. De multe ori, aceasta procedura este eficienta, caci nimeni nu doreste sa se ajunga la un proces.

Lista de servicii oferite de casa de avocatura poate include rezolvarea pe cale amiabila a litigiilor civile prin procedura medierii si a concilierii directe, urmarirea platii creantelor civile de catre debitori, contactare telefonica repetata a debitorilor, sesizarea in scris a angajatorului debitorului, inscrierea datornicului pe lista neagra a debitorilor, asistenta juridica la executarea silita atat pentru creditori cat si pentru debitori.

"Casa de avocatura si expertiza contabila Alexandru, Andreas si Asociatii este constituita dintr-o echipa de profesionisti, compusa din avocati, experti contabili si consultanti fiscali asociati. Ne-am infiintat cu scopul de a furniza servicii legale si fiscale de cea mai buna calitate catre cei mai interesanti, sofisticati si exigenti clienti de  business. Aceasta viziune a ramas intacta", se precizeaza pe website-ul unde pot fi gasite informatii in acest sens, precum si date de contact pentru a incepe o relatie cu avocati cu experienta in domeniul recuperarii creantelor si a debitelor civile.