Optimismul romanilor pentru Euro 2016 nu se regaseste si in cotele de pariuri

Campaniile de publicitate si marketing care se refera in mod direct la Campionatul European de Fotbal 2016 au fost lansate in tara noastra inca de la inceputul lunii aprilie, mai exact cu aproximativ doua luni inainte de inceperea turneului final (programat a se desfasura incepand cu data de 10 iunie si pana pe data de 10 iulie). Se promoveaza in special partenerii oficiali ai UEFA Euro 2016 si partenerii Echipei Nationale de Fotbal a Romaniei.

Fiind un eveniment de o asa mare amploare, in mod mai subtil, printr-o asociere cu fotbalul in general, se promoveaza "intamplator" in aceasta perioada multe alte companii internationale, dar si branduri nationale si chiar locale.

Interesul pentru Euro 2016 in marketing si publicitate este datorat in mod evident interesului romanilor pentru acest eveniment si mai ales atasamentului fata de Echipa Nationala a Romaniei. Acesta revine la un turneu final international dupa ani multi de absenta, iar modul de calificare (cu foarte putine goluri primite) ii face pe suporterii din tara noastra sa fie extrem de optimisti cu privire la sansele Romaniei de a evolua cat mai bine in Franta.

Romania joaca de fapt inclusiv cu tara gazda, la Paris, in primul meci al turneului final. Conform caselor de pariuri online, Romania nu pare sa aiba prea multe sanse de a se impune in fata Frantei - cota in jur de 12,00. Urmeaza alte doua meciuri in faza grupelor, cu Elvetia si Albania; doar in cel de-al doilea Romania are prima sansa, daca analizam cotele la pariuri. Evident, orice se poate intampla pe teren, au fost numeroase cazurile in care au aparut surprize majore.

Federatia Romana de Fotbal sublinia recent intr-un articol postat pe website-ul sau oficial tocmai o statistica interesanta cu privire la meciurile de deschidere de la turneele finale ale campionatelor europene desfasurate pana acum. Astfel, se pare ca de cele mai multe ori tara gazda a competitiei nu se poate impune in fata adversarului din primul meci disputat. Sa confirme Romania aceasta statistica? Ramane de vazut, caci optimismul romanilor este la cote insemnate.

In meciul cu Franta ce se va desfasura pe data de 10 iunie 2016 la Paris, pe Stade de France, cel mai mare stadion din tara, Romania va avea de partea sa cel putin 15.000 de spectatori in tribune. Capacitatea stadionului este insa impresionanta - 80.000 de locuri.

Romanii pasionati de pariuri sportive au o multime de agentii la care pot paria online, printre care Unibet, sportingbet, NetBet, Fortuna sau winmasters. Toate aceste nume reprezinta case de pariuri online legale in Romania, licentiate de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. In cazul in care Romania ar face o impresie buna in meciul cu Franta (un scor de egalitate sau o victorie), cu siguranta toate cotele Romaniei pentru meciurile urmatoare si pentru evolutia generala la Euro 2016 se vor modifica foarte mult.