BCR a marit avansul la creditele ipotecare Casa Mea la 35%

Banca Comercială Română (BCR) măreste, începând din 9 mai 2016, avansul minim la creditele ipotecare / imobiliare Casa Mea la 35%. Odată cu noul context legislativ care permite clientilor să renunte la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garantia creditului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă, BCR modifică parametrii creditelor garantate cu ipotecă imobiliară.

"Ne afăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital si prin cresterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a sustine producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potentialul de sustinere. BCR va monitoriza îndeaproape piata si impactul legislatiei în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedite Retail&Private Banking, BCR.

Modificarea avansului la 35% este însotită si de cresterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar si de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 510 unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - peste 2.000 de bancomate si POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.