Peste 4000 de elevi au participat la a treia editie a Olimpiadei Micilor Bancheri, sustinuta de MasterCard

MasterCard a sustinut cea de-a treia editie a Olimpiadei Micilor Bancheri, la care au participat peste 4.000 de elevi din toată tara, oferind un premiu special pentru Cel mai inovator proiect educational, în cadrul ceremoniei de premiere ce a avut loc vineri, 6 mai. Olimpiada Micilor Bancheri este un concurs ce vizează evaluarea nivelului cunostintelor copiilor la disciplina optională de educatie financiară. În cei trei ani de la introducerea disciplinei optionale, peste 112.000 copii din ciclul de învătământ primar din aproape toate judetele tării au beneficiat de cursurile de educatie financiară.

Cea de-a treia editie a Olimpiadei Micilor Bancheri a demarat la începutul lunii martie, când elevi din 26 judete ale tării si din municipiul Bucuresti au sustinut o probă scrisă de verificare a cunostintelor de educatie financiară. După această primă probă, primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare din cele 75 de scoli participante, au fost admisi în etapa următoare a competitiei, unde si-au putut testa creativitatea, utilizând machete, fotografii, desene, colaje etc. pentru elaborarea propriilor proiecte de educatie financiară.

Cele mai interesante 120 proiecte au fost selectate pentru a participa la etapa finală, care s-a derulat vineri, 6 mai, constând într-o probă scrisă de departajare, în urma căreia au fost alesi 15 câstigători, premiati în cadrul unei festivităti care a avut loc la Banca Natională a României. Înainte de a lua parte la festivitatea de premiere, micii bancheri au vizitat sediul MasterCard, unde au descoperit, într-un mod interactiv, rolul cardului, modul în care se foloseste un card si beneficiile utilizării acestuia ca metodă de plată.

„Educatia financiară are un rol esential pentru MasterCard, motiv pentru care ne-am implicat întotdeauna în initiative dedicate acestei zone. Este al doilea an consecutiv în care acordăm premiul pentru inovatie, un subiect atât de apropiat de valorile si strategia MasterCard. Am asteptat cu interes să vedem ce ne vor pregăti copiii, după editia de anul trecut, si suntem foarte mândri să vedem că adultii de mâine au deja reperele ce ne permit să fim optimisti cu privire la dezvoltarea unei atitudini responsabile financiar, educate si bine informate” a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager pentru România în cadrul MasterCard.

Premiul special pentru inovatie din partea MasterCard a fost acordat proiectului „Băncile de lângă scoala mea”, dezvoltat de elevii clasei a III-a din cadrul Colegiului National „Ferdinand I” din Bacău, coordonat de Prof. Înv. Primar Antonina Gheorghiu. Proiectul a fost structurat pe mai multe componente – aplicarea unui sondaj de opinie cu privire la criteriile de selectie ale unei bănci din perspectiva familiei, o serie de interviuri cu băncile si realizarea unor operatiuni precum schimb valutar sau plata unei facturi la ATM, cât si realizarea unor exponate grafice ilustrând diverse concepte de educatie financiară. Proiectul a inclus, de asemenea, o componentă de responsabilitate socială, elevii Colegiului National „Ferdinand I” punând în vânzare produse artizanale realizate în parteneriat cu copiii de la Centrul „Henry Coandă” din Bacău, banii obtinuti fiind donati către centru.

Organizată de Asociatia pentru Promovarea Perfomantei în Educatie, Revista Cutezătorii si Univesitatea din Bucuresti si sprijinită de Banca Natională a României, Olimpiada Micilor Bancheri face parte din proiectul de introducere si promovare la nivelul învătământului primar a disciplinei optionale „Educatie financiară”, de către Banca Natională a României, în colaborare cu Ministerul Educatiei.