Urgent Cargus investeste 2 milioane de euro in solutii inovative si tehnologie de ultima generatie

Urgent Cargus investeste în tehnologie de ultimă generatie în 2016, cu scopul de a îmbunătăti serviciile sale si procesul de livrare a expedierilor. Compania a achizitionat 1.500 scannere Intermec cu capabilităti de captură foto 2D. Acest lucru le permite curierilor să fotografieze toate confirmările de primire a expedierilor, iar clientilor să poată vizualiza în timp real semnătura de primire ca dovadă a livrării la destinatie. Procesul a fost continuat prin dotarea tuturor curierilor Urgent Cargus cu imprimante mobile. Astfel, documentele de transport, facturile si chitantele pot fi tipărite pe loc, automatizând complet întregul traseu al unei expedieri si reducând potentialele erori.

Compania urmăreste să răspundă tendintei de crestere a plătilor electronice si a investit în achizitionarea a 170 scannere pentru implementarea unui program pilot în Bucuresti, în vederea utilizării cardurilor bancare în momentul preluării sau livrării expedierilor.

Utilizarea tuturor acestor echipamente mobile le permite curierilor să preia si să livreze mult mai rapid si eficient expedierile, iar urmărirea traseului acestora să se desfăsoare în timp real. În acest fel, Urgent Cargus îsi sustine obiectivul său principal de a îmbunătăti permanent cele două momente esentiale din procesul de livrare: preluarea si livrarea.

“Cu un business în continuă expansiune care implică procesarea a milioane de expedieri si acoperirea unor distante de milioane de kilometri în fiecare lună, devine necesar să investim în cea mai bună tehnologie. Acest lucru va avea ca rezultat cresterea eficientei serviciilor oferite si a gradului de satisfactie a clientilor, două dintre punctele principale ale strategiei noastre de dezvoltare”, a spus Gian Sharp, CEO Urgent Cargus.

Cea de-a doua prioritate a investitiilor Urgent Cargus vizează optimizarea retelei nationale de distributie si a rutelor zilnice ale curierilor. Cu peste 3 milioane de kilometri parcursi pentru a livra cele peste 2 milioane de expedieri în fiecare lună, alegerea celei mai bune rute de distributie reprezintă un aspect esential pentru industria actuală de curierat.

Astfel, Urgent Cargus a dezvoltat un program de optimizarea a retelei sale nationale de distributie, în parteneriat cu compania ORTEC, unul dintre liderii mondiali în solutii de optimizare a rutelor de transport. 
 
“Proiectul presupune o solutie integrată de Supply Chain management, pe care ORTEC a livrat-o pe 3 nivele concurente în 2 divizii: PUD si Line Haul. Folosind datele istorice ale clientilor, software-ul ORTEC Tactical Routing calculează zonarea optimă a curierilor. ORTEC Routing and Dispatch este responsabil pentru eficientizarea planificării operationale zilnice a Urgent Cargus, în timp ce planificarea Line Haul este optimizată cu ORTEC Network Routing. Pentru a îmbunătăti nivelul serviciilor furnizate, aplicatia mobilă ORTEC sustine curierii, permitându-le să trimită si să primească în timp real informatii de pe traseu si de la usa clientului. Anticipăm că vom avea o colaborare de succes”, a spus Herman Wierenga, Director General al ORTEC CEE.

Acest proiect, dezvoltat împreună cu ORTEC oferă companiei posibiliatea de a-si planifica capacitatea de transport la nivel national si de a o îmbunătăti în mod constant.

Pentru a sustine implementarea programului de optimizare a rutelor de transport, Urgent Cargus si-a echipat flota de vehicule de curierat cu 2.000 de sisteme GPS.

Începând cu luna iunie a acestui an, vehiculele de curieriat vor fi dotate cu 2.000 de tablete care încorporează aplicatia de management a traficului, Waze. Astfel, curierii îsi vor putea alege zilnic cele mai eficiente si rapide trasee pentru livrarea expedierilor.

Investitiile realizate în aceste solutii si tehnologii inovative vor contribui atât la îmbunătătirea experientei clientilor companiei, cât si la maximizarea eficientei procesului de preluare si livrare a expedierilor. Avantajele oferite clientilor precum: urmărirea în timp real a traseului expedierilor, tipărirea documentelor de transport pe loc si plata electronică direct la curier, vor contribui la reducerea timpului de asteptare, iar curierii vor putea efectua livrările cu un grad ridicat de eficientă.