BCR - suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casa de 88,6 milioane lei

Banca Comercială Romană (BCR) a obtinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă de 88,6 milioane lei, permitând băncii să acorde un volum de credite de aproximativ 177 milioane lei.

Plafonul alocat Băncii Comerciale Române va solutiona prioritar solicitările existente aprobate atât din punct de vedere financiar cât si al garantiei. Solicitările de garantie si dosarele în analiză care nu au aprobare finală, îsi vor continua fluxul de procesare până la epuizarea totală a plafonului existent.

Banca Comercială Română va continua să ofere asistentă dedicată tuturor clientilor interesati de accesarea programului Prima Casă sau a unui credit ipotecar. Banca va transmite institutiilor relevante (fonduri de garantare, ministere, etc) date si informatii concrete despre nevoile locative reale ale clientilor.

De la începutul anului 2016, numărul de cereri pentru programul Prima Casă a crescut cu 350% fată de ultimul trimestru din 2015, motiv pentru care această suplimentare de plafon va acoperi numai 1.000 de solicitări existente de garantare pentru creditele cu aprobare finală de către BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 51.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de peste 8,5 mld lei.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 510 unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - peste 2.000 de bancomate si POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.