Gusto Dominium a investit 200.000 de euro intr-un nou restaurant, in Plaza Romania

Gusto Dominium, unul dintre lanturile de restaurante de origine poloneză din România, îsi continuă expansiunea pe plan local si inaugurează, luna aceasta, un nou spatiu în urma unei investitii de circa 200.000 euro. 

Noul restaurant, amplasat în incinta centrului comercial Plaza România, a fost deschis oficial pe 3 iunie si se întinde pe o suprafată de circa 200 mp. În urma investitiei de aprox. 200.000 euro, compania estimează un trafic zilnic de circa 300 persoane si mizează pe loializarea clientilor în ceea ce priveste meniul de prânz.

“Motivul pentru care am decis să ne extindem în această zonă este buna pozitionare a centrului comercial, care ne permite atât atingerea unui nou segment de clienti, precum si o mai bună acoperire în partea de vest a Capitalei”, a declarat Lukasz Kuzniar, Director de Dezvoltare al Gusto Dominium România.
Potrivit reprezentantului companiei, pe termen scurt, noul restaurant va aduce o crestere de 10% pe segmentul meniurilor de prânz, urmând ca până la finalul anului să cunoască o crestere treptată si pe alte segmente.

„Suntem foarte încrezători în alegerea făcută si credem că numărul de clienti va putea ajunge la circa 500 persoane zilnic în perioada de vară, datorită posibilitătii de a servi masa pe terasa de care dispune noua locatie”, a completat Lukasz Kuzniar.

Referitor la preparatele care vor înregistra cele mai multe comenzi, reprezentantul companiei afirmă că, asemenea situatiei din alte restaurante, bucurestenii vor miza în continuare pe produse ce contin carne, precum pizza Dominium, puiul Alfredo si pastele, acestea situându-se în topul preferintelor lor.

În ceea ce priveste planurile de viitor, compania analizează si alte zone din Capitală, dorind să adauge în portofoliu încă un restaurant până la finalul acestui an. De asemenea, în planul de expansiune pe termen lung sunt luate în considerare si alte orase din tară, precum Brasov sau Cluj.

Gusto Dominium este una dintre retelele de restaurante cu traditie pe piata locală, prima locatie fiind inaugurată în 2007. Reteaua cuprinde, în acest moment, 8 locatii în AFI Palace Cotroceni, Militari Shopping Center, Mega Mall, Obor, Titan, Piata Unirii, Plaza România si  AFI Palace Ploiesti, si pune la dispozitia clientilor peste 60 de preparte de pizzerie, bucătărie internatională, desert si o gamă largă de băuturi.

Compania este parte a grupului Gusto Dominium din Polonia, business ce a fost înfiintat în 1993 si detine 70 de restaurante pe piata poloneză. Grupul a raportat anul trecut afaceri de 16,4 milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost realizate în România.