Liderul polonez Armatura a intrat pe piata din Romania

Grupul Armatura, principalul jucător al pietei poloneze de baterii sanitare, radiatoare din aluminiu si produse ceramice, si-a lansat în România portofoliul de baterii, echipamente auxiliare pentru instalatii termice si sanitare, fitinguri si mobilier de baie, completând astfel gama de produse a Aquaform România. Prin integrarea brandului Armatura în portofoliul de produse, Aquaform România vizează pentru anul în curs o crestere a cifrei de afaceri cu 35% fată de 2015.

„Din unirea celor două portofolii, clientii nostri vor avea la dispozitie optiuni complete de dotare a băilor, acestia regăsind acum, în acelasi loc, obiecte sanitare si piese de mobilier cu design atractiv si un pret excelent”, spune Zoltán Szőke, Directorul General Aquaform Romania. “Toate produsele sunt originale, fabricate în Polonia la un nivel de calitate foarte înalt si de o diversitate a ofertei care le permite clientilor nostri să aleagă exact ceea ce-si doresc pentru baia si bucătăria lor.”

Armatura aduce în România o gamă variată si completă de baterii sanitare (compania realizând în fabrici proprii ciclul complet de productie al acestora), seturi de dus, mobilier de baie, fitinguri pentru instalatii termice si sanitare, iar din a doua jumătate a acestui an si radiatoare din aluminiu. Acest portofoliu este completat de piesele de mobilier de baie, cabinele de dus, căzi, cădite de dus si paravane de cadă Aquaform. Aquaform este lider de piată pe segmentul paravanelor de dus, fiind, totodată, una dintre cele mai bine vândute mărci de cabine de dus din România.

În urma tranzactiei încheiate în 2015, grupul de firme Armatura a devenit proprietarul Aquaform Polonia si, implicit, si al subsidiarei companiei din România. Grupul Armatura a confirmat performanta managementului românesc al Aquaform si al unei excelente retele nationale de distributie cu peste 80 de parteneri, continuând dezvoltarea locală a companiei pe aceleasi baze, chiar si după încheierea tranzactiei. Aquaform Romania a fost înfiintată în 2007, reprezentând subsidiara locală a Aquaform Polonia. Sediul si depozitul central al companiei se află in Prejmer, jud. Brasov, locatie strategică din punct de vedere geografic pentru o distributie rapida si eficientă pe întreg teritoriul României.

Armatura Group, cu sediul în Cracovia, este unul din principalii lideri polonezi în domeniul instalatiilor si echipamentelor de încălzire, prezent în Europa prin subsidiarele sale din România, Germania si Ucraina. Compania are fabrici în Polonia la Nisko, Radom si Sroda, fiind specializată în productia de baterii pentru baie si bucătărie, radiatoare de aluminiu pentru încălzire centralizată, alături de o gamă vastă de articole sanitare.

Conform raportului BRG Building Solutions Raportul publicat în mai, 2013, grupul Armatura detine o cotă de piată de peste 30% pe piata bateriilor sanitare în Polonia si 45% pe piata radiatoarelor de aluminiu. În fiecare an Armatura produce peste 5.000.000 de elemente de încălzire, 1.000.000 de obiecte sanitare, 3.000.000 de componente pentru instalatii si 300.000 de obiecte de ceramică sanitară.