Tranzactia Carrefour - Billa, aprobata de Consiliul Concurentei

Carrefour Romania a primit aprobarea Consiliului Concurentei privind achizitia retelei de supermarketuri Billa din Romania. Aceasta decizie marcheaza o etapa pozitiva in cumpararea  supermarketurilor Billa de la grupul german Rewe.

Conform acordului, Carrefour România va achizitiona 86 de magazine Billa, răspândite pe întreg teritoriul national, ceea ce reprezintă o suprafată totală de vânzare de aproximativ 83.000 m2, urmand apoi să renunte la 3 supermarket-uri din Brăila (2 magazine Carrefour Market si un magazin Billa), al căror angajati, echipamente si intreaga activitatea vor fi transferate către un alt operator.

Aceasta achizitie va permite Carrefour sa-si consolideze oferta multi-format si sa-si consolideze prezenta in România, cu scopul de a servi cat mai bine clientii săi, devenind primul retailer care detine cea mai mare retea de supermarketuri din tară.

Cu peste 12,150 de magazine în mai mult de 30 de tari, Grupul Carrefour un retailer multi-local si multi-format, oferind servicii atat in online, cat si in offline (omni-channel), cu mai mult de 380.000 de angajati in întreaga lume. De mai mult de 50 de ani, Carrefour a fost un partener de viata de zi cu zi. In fiecare zi, Carrefour primeste peste 13 milioane de clienti din întreaga lume.

In România, Grupul Carrefour include 138 de Carrefour magazine cu 29 de hipermarketuri, 109 de supermarketuri si un magazin de e-commerce prin intermediul platformei www.carrefour-online.ro.