Comenzile pe platforma foodpanda.ro s-au dublat in S1, 2016

In primele sase luni din 2016, comenzile de mâncare înregistrate pe foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, s-au dublat comparativ cu aceeasi perioadă din 2015. Potrivit reprezentantilor companiei, evolutia semnificativă din primul semestru al anului a fost sustinută în  special de campaniile de marketing derulate la începutul verii. 

În perioada analizată, bucurestenii au făcut cele mai mari comenzi de mâncare, cu o valoare medie de circa 63 de lei, urmati de brasoveni, cu 57 de lei, clujeni, care au dat 53 de lei pe mâncarea comandată online, si ieseni, cu un bon mediu de aproximativ 46 de lei.

Conform datelor foodpanda România, desi valoarea a crescut, în medie, cu circa 5% la nivelul întregii tări, în Timisoara diferenta dintre primul semestru din 2016 si prima jumătate a anului trecut a depăsit 10%, bonul mediu ajungând la peste 50 de lei.

În primele sase luni, cele mai multe comenzi pe platformă s-au înregistrat între orele 12:30-13:00, pentru masa de prânz, iar vârful pentru cină a fost în intervalul 19:30 si 20:00.

În ceea ce priveste bonul mediu, acesta este cu aproape 20% mai mare la prânz fată de cină, pentru că la miezul zilei multi aleg mâncare de pe Internet si pentru colegii lor de la birou.

”Evolutia din primul semestru, în special cea din ultimele 2 luni, este extraordinară, având în vedere că  sezonul cald îi îndeamnă pe oameni să ia masa în oras. În plus, perioada este specifică vacantelor, iar numărul potentialilor clienti se reduce semnificativ. În ciuda acestor factori, în iunie s-a înregistrat un record în istoria platformei, pe fondul campaniei intense de marketing demarate luna trecută”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit acestuia, în această vară numărul comenzilor va creste, însă evolutia nu va fi la fel de mare ca în prima jumătate a anului, din cauza temperaturilor foarte ridicate. Însă, Country Managerul foodpanda România estimează că platforma va înregistra un salt semnificativ începând cu luna septembrie, când oamenii se întorc la birou.

foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 500 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova, Sibiu si Buzau.