Legrand lanseaza pe piata din Romania noua gama Valena Allure

Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice si digitale, anuntă o nouă lansare pe piata aparatajului de câmp: Valena Allure. Aceasta continuă seria de lansări a companiei franceze, care anul trecut a lansat gama de aparataj de câmp Valena Life.

Noua gamă Legrand este o invitatie la iesirea din tipare datorită designului remarcabil si creativitătii materialelor, care variază de la finisaje mate, până la sticlă, lemn si piele. Mecanismul inovator si varietatea functiunilor reprezintă beneficii suplimentare pentru utilizator.

Concepută pentru segmentele rezidential si tertiar, Valena Allure oferă o gamă completă de solutii adaptabile oricărui spatiu: atât solutii de bază precum întrerupătoarele si prizele de diverse tipuri, precum si solutii inovatoare pentru economie de energie si control radio/wireless.

“Legrand continuă să inoveze si să le ofere consumatorilor români produse unice pe piată: cu design atractiv si totodată inteligente, ce aduc utilizatorului valoare adăugată în fiecare zi. Iar anul acesta a venit rândul gamei Valena Allure să se remarce. Aceasta reprezintă o inovatie autentică în design si formă, cu finisaje de înaltă calitate, creative si chiar din materiale autentice, naturale. În acelasi timp, mecanismul inovator si diversitatea functiunilor anticipează nevoile generate de stilul de viată modern.”, a declarat Călin Pascalău, director general Legrand România.

Valena Allure ilustrează tendintele în design interior ale acestui an: produsele se integrează perfect în ambient prin finisaje premium, în culori si texturi diverse, din materiale naturale.

Astfel, cele 22 de finisaje disponibile pentru ramă si cele 7 finisaje disponibile pentru placa mecanismului le oferă posibilitatea utilizatorilor să-si decoreze casa în stilul care îi reprezintă, de la minimalist la exuberant, cu optiunea de a alege materiale autentice precum metalul, sticla, pielea sau lemnul.

Mai mult, mecanismul inovator Valena In’Matic, integrat în produsele din gama Valena Allure, este cel mai performant mecanism din clasa sa, fiind succesorul renumitului mecanism Pro21, care a revolutionat piata de aparataj de câmp. In’Matic este sigur, fiabil si performant, multumită bornelor automate, sistemului de gheare cu dinti dubli, protectiei pentru copii integrate în mecanism si suportului izolat care îmbină rezistenta metalului cu protectia oferită de plastic împotriva socurilor electrice. În plus, elementele inovatoare asigură reducerea timpului de montaj cu până la 50%.

Noua gamă Legrand surprinde nu doar prin design si finisaje, ci si prin tehnologiile integrate, oferindu-le consumatorilor români produse inovatoare, în ton cu tendintele globale din domeniu. Astfel, priza mixtă - care este formată din priză simplă si încărcător USB si poate înlocui o priză traditională fără a schimba cablarea si doza, întrerupătoarele pentru economie de energie si modulul Bluetooth - ce poate fi conectat la sistemul audio pentru redarea muzicii direct de pe smartphone/tabletă, vor usura viata familiilor care aleg solutiile Legrand.

Noua gamă include, de asemenea, prize duble USB si numeroase solutii multimedia, solutii pentru spatiile de birouri, solutii de administrare a încălzirii si control radio, prin care consumatorii pot controla wireless iluminatul si storurile atât din casă, cât si de la distantă, cu ajutorul aplicatiei MyHome Play pentru dispozitivele cu iOS si Android.

Dezvoltarea noii platforme Valena a reprezentat o prioritate strategică pentru Grupul Legrand si a presupus peste 85.000 ore de cercetare si crearea a peste 2.500 de produse.

Legrand este  specialistul global în infrastructuri electrice si digitale. Solutiile sale complete pentru clădiri rezidentiale, comerciale, de birouri, învătământ, data center, spitale si alte centre de sănătate, hoteluri si constructii industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume. Inovatia, care include lansarea constantă de produse cu valoare adăugată, precum si achizitiile, sunt cei mai importanti factori cărora li se datorează cresterea companiei.

Cu reprezentante în mai bine de 70 tări, Legrand îsi distribuie produsele în peste 180 tări din lumea întreagă. Mai mult decât atât, compania de origine franceză realizează două treimi din cifra sa de afaceri datorită unor produse care sunt pe locul I sau II, în materie de vânzări, în tări de pe tot Globul.

Legrand a raportat vânzări de aproximativ 4,8 miliarde de euro în 2015. Compania este listată la Bursa NYSE Euronext si este o componentă a indicilor bursieri CAC40, FTSE4Good, MSCI World, Corporate Oekom Rating si DJSI.

În România, compania Legrand este prezentă de peste 10 ani, timp în care a comercializat, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate si inovatoare produse din domeniul electric sub următoarele mărci: Legrand, Bticino, Cablofil, Zucchini, Alpes Technologies, Vantage, NuVo, Sarlam, Estap si C2G.