Jocurile clasice de loterie vs. jocurile de noroc online

In Romania, se poate spune ca jocurile de loterie au o traditie lunga. Loteria functioneaza practic de la inceputul secolului trecut, mai exact de 110 ani. De-a lungul timpului, sistemul loto romania s-a modificat destul de mult, insa principiul a ramas acelasi: multi participanti, putini castigatori, totul pe baza de noroc.

Pana si in perioada comunista, jocurile de loterie reprezentau printre putinele modalitati prin care romanii "normali" puteau primi o masina sau alte castiguri materiale semnificative. Dupa 1989, Loteria a capatat si mai multa popularitate, in anumite perioade ajungandu-se la sume foarte mari castigate la cel mai atractiv joc - loto 6 din 49.

Mirajul milioanelor de euro i-a cucerit pe romani, acestia avand insa posibilitatea de a participa si la jocurile de loterie din alte tari europene si nu numai, unde sumele sunt evident mult mai mari.

In prezent, jocurile clasice de loterie concureaza cu o alta forma de divertisment asemanatoare: jocurile de noroc online, extrem de accesibile si mai nou reglementate legal si in Romania. Ne referim aici la pariuri sportive, poker, bingo si alte jocuri de acest gen. In era tehnologiei si a comunicatiilor, in care smartphone-urile si tabletele au devenit atat de populare, jocurile de noroc online castiga permanent teren in randul utilizatorilor.

Jocurile de loterie supravietuiesc insa si, in unele tari, se tot modernizeaza de asemenea. Exista chiar posibilitatea, in unele cazuri, de acces online la astfel de jocuri de noroc chiar si de tip loto. Cu bani putini, orice jucator poate avea o sansa (sau mai multe) de a castiga sume importante de bani sau alte obiecte (masini, apartamente, la trageri la sorti speciale).

De fapt, aceasta este principala deosebire intre loto si alte jocuri de noroc: in primul caz, cu un simplu bilet de joc, exista sansa de a castiga sume colosale, chiar si de ordinul milioanelor de euro.