Piata de locuri de munca pune tot mai mult accent pe competente

Desi diplomele si experienta din CV sunt importante in sine pentru a te introduce uneori in atentia unor companii, in realitate tot mai multe firme recruteaza punand accentul pe competente si chiar prefera formarea tinerilor candidati in randul echipei, atat timp cat considera ca acestia indeplinesc cerintele de personalitate necesare integrarii.

Mai exact, conteaza dorinta, implicarea, atitudinea, alaturi de cunoasterea limbilor straine si de capacitatea de a munci. Se poate spune ca tot mai multe companii isi cresc viitorii lideri in interior, investind in formarea acestora si oferindu-le pachete de beneficii tot mai tentante, pe masura de acestia confirma asteptarile.

Noul trend este tot mai vizibil chiar si in mari corporatii prezente in Romania, in diverse domenii, in special in comert - retail, dar chiar si in PR si alte domenii foarte diferite unul fata de celalalt.

Recrutarea in sine este diferita fata de cea conventionala - interviurile cauta sa valideze anumite valori pe care compania si le doreste prezente in personalitatea candidatului ce isi doreste un loc in respectiva echipa. Dincolo de hartii si alte "dovezi", se apreciaza mai departe competentele reale, cele care fac diferenta intre acceptabil, bun si foarte bun.

O initiativa demna de remarcat este cea a DARE International Trade Academy, care se prezinta drept academia comerciala conceputa special pentru a identifica si forma cei mai buni specialisti in comert international. Procesul de recrutare este rapid si diferit: o zi, interviuri, feedback final in 48 de ore; discutii libere, prezentari, jocuri de rol, armosfera prietenoasa, mediu informal.

DARE International Trade Academy face angajari si pregateste in fiecare sesiune de recrutare din Iasi, Brasov, Constanta (si din Polonia) specialisti in comert international business to business. Datele acestor sesiuni de recrutare pot fi gasite online, pe website-ul organizatiei. Informatii despre sesiuni si locuri de munca - dare-tradeacademy.com, actualizat permanent.