O luna pana la Black Friday - ultimele pregatiri in e-commerce

Cu aproximativ o luna inainte de Black Friday (programat in jurul datelor de 18 si 25 noiembrie 2016 in Romania, in functie de optiunile comerciantilor), magazinele online fac cele mai importante pregatiri pentru a se asigura ca totul va decurge conform planului. Black Friday este un moment de maxima importanta pentru orice magazin online.

De la discutii cu furnizorii si pana la programarea campaniilor de promovare, de la negocieri cu firmele de hosting si pana la asigurarea spatiilor pentru stocuri si a fluxurilor necesare de resurse umane, o multime de detalii sunt importante pentru ca "sarbatoarea reducerilor" sa genereze vanzari cat mai insemnate, cu o crestere cat mai mare fata de anul precedent.

Unul dintre cele mai sensibile capitole este ce legat de livrari. In anii trecuti, in ciuda investititiilor sustinute pentru partea de logistica, firmele de curierat rapid au avut mari probleme in a gestiona avalansa de comenzi sosita pe parcursul a cateva zile. Si acum, in 2016, este de asteptat ca vanzarile online sa se concentreze cele mai mult in jurul datelor mai sus mentionate - 18 si 25 noiembrie. Nici celelalte zile din noiembrie nu vor fi insa scutite de cresteri ale nivelului de livrari.

Atat magazinele online de top, cat si cele mai mici, au o mare problema in a gasi parteneri de incredere in curierat, capabili sa preia si sa livreze cat mai rapid pachetele cu produsele comandate in contextul Black Friday. Cele mai multe livrari se concentreaza in orasele mari si, evident, in special in zona Bucuresti - Ilfov. Tocmai pentru a putea avea un flux cat mai bun, unele branduri importante din e-commerce nu mai accepta preluarea de produse direct de catre clienti, pentru a se evita aglomeratia in locatiile fizice. Partea mai putin buna este ca tot fluxul este directionat catre partenerii din curierat...

Livrarea cat mai rapida a pachetelor este absolut necesara pentru a inchide cu bine cat mai multe comenzi. Cu cat timpul de asteptare este mai mare, cu atat gradul de retur va fi mai ridicat, iar magazinele se vor vedea in postura de a anula comenzi si de a primi marfa inapoi in depozite. Acest lucru inseamna pe de o parte vanzari mai mici, pe de alta parte cheltuieli mai mari si stocuri nedorite in depozite.

Pe o piata atat de mare precum Bucuresti, mai ales pentru magazinele online cu un numar mare de comenzi de livrat in fiecare zi, ideala este alocarea pachetelor destinate clientilor din Capitala catre o firma locala de curierat. "Avem tot mai multi clienti care apeleaza la noi dupa ce au avut dezamagiri cu jucatori mari din industrie. In Bucuresti si Ilfov, livram prin flota proprie si insistam pe servicii de foarte buna calitate - livrare rapida si sigura. Avem oferte dedicat pentru magazinele online, mai ales in contextul in care se apropie Black Friday", spun reprezentantii Fastius Curier, una dintre cele mai importante firme de curierat rapid din Bucuresti.