Telekom: Monitorizare proactiva pentru MetroNET, serviciul de Internet cu banda garantata pentru companii

Începând cu luna octombrie 2016, Telekom Romania asigură, fără taxe suplimentare, soluţia de monitorizare proactivă pentru MetroNET, serviciul de Internet premium pentru clienţii companii, ce oferă o lăţime de bandă garantată de până la 1 Gbps.

Această nouă facilitate presupune monitorizarea permanentă a conexiunii MetroNET de către o echipă de experți tehnici din cadrul Centrului Telekom de Operare a Rețelei (COR), asigurând creșterea rapidității în identificarea problemelor şi restabilirea serviciului de date, chiar înainte ca problema să fie sesizată și raportată operatorului de către client. Echipa de mentenanţă din cadrul COR, care monitorizează parametrii conexiunilor MetroNET, va reacţiona proactiv ori de câte ori va sesiza situații care pot afecta furnizarea normală a serviciului, minimizând timpul de restabilire a conexiunii sau chiar prevenind apariția deficiențelor în furnizarea serviciului. Această facilitate va permite reducerea semnificativă a timpului de restabilire a serviciului, mai ales în cazul unor incidente produse la sediul clientului, precum deteriorarea rețelei de comunicații din interiorul clădirii sau întreruperea alimentării cu energie.

Totodată, MetroNET este singurul serviciu de Internet cu bandă garantată de pe piața locală care include, fără taxe suplimentare, și o conexiune de back-up furnizată prin intermediul unei infrastructuri fizice distincte. Această conexiune preia în mod automat fluxul de date în situația în care conexiunea principală se întrerupe, asigurând continuitatea operațiunilor clienților și impact minim asupra activității acestora, chiar și în situația apariției unor deranjamente. Toate acestea permit Telekom să garanteze contractual cel mai înalt grad de disponibilitate pentru serviciile de conectivitate oferite prin intermediul MetroNET - de până la 99,9%.

„În era digitală, pentru tot mai multe companii, conexiunea la Internet sigură, stabilă și care să funcționeze permanent în parametrii garantați, devine vitală pentru funcționarea și dezvoltarea afacerii. Prin implementarea facilității de monitorizare proactivă, în completarea celei de back-up al infrastructurii, am creat un produs de referință pentru piața din România în ceea ce privește stabilitatea și disponibilitatea serviciului, accesibil tuturor companiilor pentru care digitalizarea este o prioritate”, a declarat Razvan Ionescu, Director de Marketing, segment business, Telekom Romania.

Serviciul MetroNET se adresează companiilor de mari dimensiuni şi IMM-urilor din toate verticalele de business care au un trafic de date semnificativ și, drept urmare, au nevoie de conexiuni la Internet cu bandă garantată de până la 1 Gbps prin fibră optică.

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii inovatoare, fixe şi mobile, pentru o comunitate extinsă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.