Aparatul de aer conditionat, o dotare deja standard in locuintele din Romania

In special in marile aglomerari urbane, dar si in alte localitati din Romania din afara zonelor montane, dotarea locuintei cu aparat de aer conditionat a devenit una considerata standard, impusa oarecum de conditiile de clima din tara noastra. Verile toride incalzesc puternic in special apartamentele de bloc, unde se produce chiar si efectul de sera.

Izolatia necorespunzatoare a cladirilor este de asemenea o cauza a supra-incalzirii in interior, insa chiar si apartamentele noi, cu clasa de eficienta energetica A, prezinta in general nevoia unui confort termic deplin realizat pe timpul sezonului cald cu un aparat de aer conditionat. Tocmai de aceea, multi dezvoltatori de locuinte noi care ofera apartamente si case "la cheie" nu uita sa doteze respectivele locuinte cu aparate de aer conditionat, asa cum monteaza instalatii sanitare si sistem de incalzire cu calorifere si centrala termica.

Nu trebuie uitat faptul ca aparatele moderne de climatizare (care au acum si tehnologia inverter, deci sunt economice in ceea ce priveste consumul de curent electric) pot asigura si functia de incalzire a aerului, nu doar pe cea de racire. Asadar, aparatul de aer conditionat poate oferi si aer cald in sezonul rece, in general ca un ajutor suplimentar la sistemul utilizat in principal pentru incalzirea locuintei.

Pentru a evita defectiunile grave ale aparatului de aer conditionat, utilizatorii trebuie sa tina cont de recomandarile din manualul de instructiuni si sa nu ignore necesitatea de intretinere si revizie aer conditionat. Evident, trebuie colaborat numai cu unitati specializate de service aer conditionat, iar o solutie cu un raport calitate - pret foarte bun este colaborarea cu un tehnician frigotehnist autorizat.

"Inima aparatului de aer conditionat este compresorul, iar arterele sale sunt definite prin reteua de conducte frigorifice prin care circula agentul frigorific pentru indeplinirea functiilor de racire sau incalzire. Aceste componente nu pot functiona in parametri atat timp cat una dintre ele are o defectiune sau exista o pierdere de presiune in instalatie", se precizeaza pe un website de servicii de reparatii aparate aer conditionat Bucuresti.

Mai trebuie spus ca, de cele mai multe ori, specialistul care se ocupa de service aer conditionat este specializat in intreg domeniul "frigului", adica are competente directe si in reparatia de frigidere. "Sunt calificat conform competentelor profesionale sa efectuez: intretinere, verificare si reparatii frigidere casnice, inclusiv aparatele de climatizare", se mai precizeaza astfel pe reparatii-aer-conditionat.ro. Cei care cauta firma service frigidere Bucuresti sau alte orase din tara pot gasi online numeroase unitati, insa este bine sa studieze atent toate detaliile inainte de a solicita o interventie unei anumite unitati.