Doua saptamani pana la Craciun: sezonul cumpararii de cadouri

Mai sunt putin peste doua saptamani pana in prima zi de Craciun, iar aceasta perioada este cea in care se fac cele mai mari vanzari in categoria de cadouri. Practic, la capitolul "cadouri" pot fi incluse o multime de tipuri de produse, de la decoratiuni la fashion, de la IT&C la ceasuri cadou si multe alte tipuri de articole.

Mari vanzari au fost consemnate in retail si in luna noiembrie, in contextul Black Friday. Insa daca atunci accentul a fost pus pe achizitii personale si pentru locuinta, acum se fac strict cadouri pentru cei dragi, pentru familie, prieteni si colegi.

Desigur, continua si achizitiile pentru propria persoana, caci cele mai multe persoane tind sa cheltuiasca in general mai multi bani in luna decembrie, impulsionati si de "spiritul Sarbatorilor", care aduce generozitate si optimism. Astfel, grijile zilei de maine sunt mai estompate, prezentul este trait mai intens.

Atat online, cat si offline, magazinele inregistreaza valori masive ale traficului de vizitatori, dar si valori consistente in privinta vanzarilor - ca numar de produse si ca volum. Ajuta si preturile promotionale, caci concurenta ii determina pe retaileri sa lanseze campanii in aceasta perioada de tip "mid season sale".

Din nou, volumele in crestere permit scaderea de preturi, la fel cum se intampla de facut si de Black Friday. Diferenta este ca atunci vorbim de vanzari concentrate pe cateva zile, iar acum de vanzari inregistrate pe o perioada ceva mai lunga, practic pana in Ajunul Craciunului si chiar dupa, caci se continua cumpararea de cadouri si in perioada 26 - 31 decembrie.

Partea mai putin buna asociata acestor saptamani din decembrie este ca promotiile sunt insotite de... aglomeratie, in majoritatea centrelor comerciale, inclusiv mall-uri, hipermarketuri etc. Pentru a nu primi astfel "la pachet" si timp irosit la cozi, comertul electronic este de preferat atunci cand alegem cadourile pentru Sarbatorile de iarna.

In e-commerce exista numeroase magazine cu preturi prietenoase, care nu fac compromisuri nici la calitatea produselor, nici la cea a serviciilor oferite. In materie de ceasuri de dama si ceasuri barbatesti, un bun exemplu este PretzMic.ro, magazin online ce comercializeaza o mare varietate de ceasuri de mana, la preturi foarte accesibile.