Cum s-a reinventat televizorul in epoca internetului

Cu mai multi ani in urma, cand internetul a inceput sa prinda avant, au existat unele opinii potrivit carora online-ul va sugruma televiziunea, iar televizoarele vor fi tot mai putin utilizate in anii viitori. Prezentul ne arata insa ca realitatea este destul de diferita: lumea TV continua in glorie, televizoarele fiind astazi in continuare extrem de populare in orice gospodarie. Mai mult decat atat, televizoarele s-au modernizat continuu, iar acum tehnologia de ultima generatie a devenit ieftina, accesibila tuturor.

Televizorul s-a reinventat, este LED si co-exista intr-o lume a smartphone-urilor si a tabletelor. In Romania, emisiunile TV sunt urmarite in continuare ore in sir in fiecare zi, chiar daca, este adevarat, utilizatorii sunt mereu conectati si la continutul de pe alte dispozitive, cele mai multe dintre ele mobile. Televizorul a devenit si Smart TV, adica s-a "cuplat" cu lumea online. Televizorul poate insemna astazi acces la o multime de canale TV, dar si acces YouTube, vizionare continut de pe DVD-uri, conectare USB la alte dispozitive... o lume ampla de explorat in mediul digital.

Continutul accesat de pe computere de orice fel este consumat in mod diferit fata de continutul TV, care este asociat cu relaxarea, cu divertismentul pasiv. De foarte multe ori, televizorul devine interactiv chiar prin dispozitivele alaturate - cei ce urmaresc emisiuni TV posteaza mesaje pe retelele sociale, in direct, pariaza online etc.

Tinand cont de toate acestea, este clar ca televizorul nu doar ca va supravietui in aceasta lume a online-ului, dar se va dezvolta tocmai pentru ca reuseste sa fie utilizat atat in mod individual, cat si alaturi de celelalte dispozitive smart. Sunt preferate televizoare cu ecrane mari, cu diagonala de peste 100 de cm, care reusesc sa ofere o experienta deosebita in vizionarea oricarui program.

Ai practic cinema la tine acasa cu TV 3D, eventual 4k. Imaginea si sunetul au depasit continuu bariere, iar acum exista televizoare cu ecran curbat si se anunta tot mai multe inovatii cu fiecare noua colectie de televizoare lansata de marii producatori de televizoare. Devenind tot mai ieftine, televizoarele sunt dispozitive de baza in orice locuinta.