Xerox a finalizat procesul de separare de Conduent si incepe un nou capitol ca lider al industriei de print digital

Xerox (NYSE: XRX) a anuntat ca a finalizat procesul de separare de Conduent Incorporated (NYSE: CNDT), in urma acestuia rezultand doua companii cotate la bursa, fiecare dintre ele lider pe segmentul sau de activitate.

"Este o zi istorica pentru Xerox. Am finalizat cu succes separarea celor doua companii, fapt care ne permite sa ne concentram pe segmentul nostru de piata si sa acordam intreaga noastra atentie clientilor”, a declarat Jeff Jacobson, CEO Xerox. "Sunt convins ca procesele de transformare pe care le implementam vor oferi Xerox un succes pe termen lung si vor genera valoare pentru actionari."

Membri ai echipei de conducere a companiei, angajati si clienti sarbatoresc evenimentul, sunand clopotelul care anunta deschiderea zilei la New York Stock Exchange pe 4 ianuarie.

Orientarea Xerox asupra consolidarii pozitiei sale de lider la nivel mondial in segmentele tehnologie de imprimare digitala si servicii va ajuta clientii sa inoveze privind modul in care acestia comunica, se conecteaza si lucreaza impreuna. Modelul financiar al companiei si strategia revitalizata de afaceri vor permite generarea unui flux semnificativ de numerar si extinderea marjei, precum si investitii specifice in domenii atractive de crestere, cum sunt outsourcing-ul documentelor si solutiile pentru intreprinderi mici si mijlocii.

In conformitate cu termenii separarii, la data de 31 decembrie 2016, actionarii Xerox au primit o actiune Conduent pentru fiecare cinci actiuni Xerox pe care le-au detinut la finalul zilei de 15 decembrie 2016, data de inregistrare pentru distributie.

Ca parte a separarii, Xerox a primit un transfer de numerar de la Conduent in valoare de 1,8 miliarde $, pe care intentioneaza sa il utilizeze, alaturi de numerarul disponibil, pentru a stinge o datorie de aproximativ 2 miliarde $.


Xerox (NYSE: XRX) este o companie de 11 miliarde de dolari si unul dintre liderii industriei de tehnologie, care inoveaza modul in care lumea comunica, se conecteaza si lucreaza. Experienta noastra este mai utila ca niciodata, pe masura ce organizatiile de toate dimensiunile vor sa optimizeze productivitatea, sa sporeasca profiturile si sa creasca nivelul de satisfactie. Xerox ofera sprijin firmelor mici si mijlocii, companiilor, institutiilor guvernamentale, furnizorilor de servicii de imprimare, precum si partenerilor care ii deservesc pe acestia.
                
La Xerox, intelegem care este esenta muncii si care sunt toate procesele pe care aceasta le implica. De asemenea, suntem conectati la o lume din ce in ce mai complexa, care combina hartia cu digitalul, munca la birou cu munca de la distanta, personalul si socialul. In fiecare zi, in peste 160 de tari din intreaga lume, tehnologia, software-ul si angajatii nostri sprijina buna desfasurare a muncii. Ne ocupam de automatizarea, personalizarea, gestionarea, analizarea si securizarea informatiilor, pentru a le permite clientilor nostri sa isi mentina un ritm alert al activitatii.