Strategii pentru a-ti ajuta copilul sa devina independent financiar

Viața copilului tău după ce a terminat școala poate fi grea, mai ales când copilul se întoarce acasă. Chiria scumpă și un salariu mic transformă traiul independent într-o provocare. Părinții îi pot învăța pe copii cum să fie pe picioarele lor din punct de vedere financiar prin dezvoltarea abilităților de a-și gestiona cât mai bine finanțele.

Dacă copilul se mută din nou în casa părintească, iar părinții plătesc pentru tot, acest lucru înseamnă că el are și va avea probleme financiare. Dacă un copil nu poate trăi pe cont propriu, fără ajutor din partea părinților, este un indicator că este într-adevăr o problemă financiară. Cei care au absolvit o școală se mută din nou cu părinții, în special în orașele mari, unde traiul pe cont propriu este foarte costisitor. Copilul tău poate deveni independent financiar dacă are abilitățile necesare de a-și gestiona bine finanțele. Nu trebuie să apeleze la credite online pentru a ieși din impas pentru că va intra mai mult în probleme financiare. 

Ca părinte, ai dreptul să te implici când copilul tău îți cere să-l ajuți financiar. Ajută-ți copilul să-și facă planuri de viitor și fii alături de copilul tău pentru ca el să poată să le îndeplinească. Fii alături de copilul tău pas cu pas pentru ca el să devină independent financiar. De asemenea, discută cu el dacă îi vei acorda suportul tău financiar. Copilul tău s-ar putea să își dorească o carieră înainte de a deveni independent pe plan financiar. Poate copilul tău va dori să pună deoparte bani să își cumpere o casă sau să fie absolvent de studii postuniversitare.

Un copil trebuie să știe că setarea unui buget este necesară. Ca părinte, învață-l pe copilul tău obiceiuri bune pe plan financiar, pentru că el trebuie să știe că este important să facă economii și să își plătească creditele la timp. Orice credit de nevoi personale a contractat, trebuie să îl plătească lunar, în rate sau chiar integral. Mai mult, este important pentru copilul tău să nu exagereze cu cheltuielile. Poate s-a învățat cu un stil de viață mai scump decât își poate permite. De exemplu, un tânăr trebuie să facă sacrificii și să locuiască cu un coleg de apartament, să folosească transportul în comun în locul unei mașini sau să își ia zilnic pachet de acasă în loc să ia prânzul în oraș.

Dacă plătești factura de telefon sau de gaz a copilului tău, el trebuie să știe că trebuie să contribuie și el. A face economii nu este ușor, dar sunt modalități de a-l ajuta pe copilul tău să pună bani deoparte. Învață-l pe copilul tău să contribuie cu o sumă de bani în casă lunar. Suma cu care el contribuie va putea fi pusă într-un fond de economii care îl va ajuta în viitor. Orice tânăr trebuie să-și facă economii care să îl determine să își achiziționeze o casă sau un apartament. Un job bine plătit este, de asemenea, important. Astfel, copilul trebuie să se desprindă pas cu pas de părinții lui și să devină independent.