Strategii simple pentru o mai buna gestionare a banilor

O gestionare înțeleaptă a banilor înseamnă mai mult decât o simplă înțelegere a matematicii. Totul este extrem de simplu. Cheltuie mai puțin decât câștigi și investește de timpuriu pentru a avea finanțe la bătrânețe. Cifrele nu sunt atât de grele, însă obstacolele emoționale care îi împiedică pe oameni să își împlinească visurile ce țin de finanțe există. Totuși, un lucru trebuie știut de la început. Dacă deții credite rapide, acest lucru nu te va ajuta pentru că ele necesită cheltuieli foarte mari.

Mai mult, nu există secrete. Fundamentul construirii une averi a fost bine documentat de secole. Nu căuta secrete sau un drum mai scurt către visul de a deveni bogat. Trebuie să te axezi pe lucruri simple pe care le-ai învățat de la părinții și bunicii tăi și anume să nu cheltui mai mulți bani decât câștigi. Și trebuie să știi că fericirea vine de la gestionarea dorințelor. Nu vei găsi mulțumirea în faptul că vei munci din greu pentru a achiziționa mai mult pentru că întotdeauna vei găsi mai mult de obținut și vei avea nevoie de mai mulți bani. Să treci peste acest obstacol este simplu. Învață să fii satisfăcut cu ce ai.

Poți avea ceva ce îți dorești, însă nu tot ce îți dorești. Taie categoric din cheltuielile pe lucruri care nu contează și cheltuie ponderat pe lucruri care contează. Îți plac antichitățile, dar nu ai nevoie atât de mult de ele, nu cheltui în exces pe aceste lucruri chiar dacă îți plac. Cât despre a economisi și a investi, tu ești cel mai mare dușman al tău. Ar trebui să nu te iei în calcul în această ecuație. Creează un automatism din economii, plata facturilor și investițiile. Vei fi mai puțin tentat de a cheltui din impuls.

Perfect nu înseamnă destul de bine. Nu acționăm adesea pentru că noi căutăm absolutul, cea mai sigură cale spre a economisi și a investi. Nu facem, de fapt, nimic. Totuși, a acționa ne scapă de frică și un venit decent este întotdeauna mai bun decât nimic. Și nu îți găsi scuze. Nu da vina pe fostul sau pe actualul partener de afaceri pentru situația ta financiară din prezent care nu poate fi doar din vina ta, însă devine responsabilitatea ta.

Pe nimeni nu interesează mai mult de banii tăi decât pe tine. Așa că nu aștepta pe altcineva să îți spună cum să economisești sau cum să îți investești banii pentru a ieși din datorii sau dintr-un credit rapid fără acte. Trebuie să ai puterea să îți conduci propria afacere. Trebuie să te gândești la economii și investiții pentru a-ți fi ușor la pensie.

Mulți experți în domeniul financiar îi sfătuiesc pe ceilalți să economisească 10 % din venitul lor. Pensionarea va deveni o realitate la un moment dat și trebuie să ai un anumit stil de viață în prezent pentru a economisi cât mai mult pentru viitor. Nu acționa din impuls în ceea ce privește finanțele tale, căci va veni vremea când îți vei dori să fi economisit mai mult.