Cum sa faci cumparaturi online in mod inteligent

De ani buni se tot vorbeste despre avantajele shoppingului online, iar in acest timp mediul a devenit unul si mai benefic pentru clienti: mai dens, mai bine organizat, cu tehnologie de ultima generatie, plati electronice securizate, servicii de retur extinse, livrare chiar si in aceeasi zi etc. Legislatia este tot mai bine respectata de comercianti si este orientata astfel incat sa ii protejeze pe clienti.

O singura problema in e-commerce: densitatea atat de mare de magazine online si gama atat de variata de produse il pune pe consumator in dificultate. Cum sa faca alegerea corecta, pentru a beneficia de cea mai buna oferta?! Raspunsul este simplu: informarea corecta salveaza mereu situatia. Intervine insa o alta problema: lipsa de timp. Este dificil sa studiezi foarte multe oferte online si ai nevoie de ceva sfaturi utile pe care sa te bazezi. Poti sa apelezi la website-urile ce fac comparatii intre produse, de exemplu cele mai bune televizoare, cele mai bune cafetiere, cele mai bune servicii de asigurare, cele mai bune carduri de credit si tot asa - gasesti online sfaturi utile, analize, recomandari.

Poti citi si bloguri, si reviste si ziare online, insa mare atentie la selectarea surselor de informare. Este bine sa cauti website-uri specializate, care investesc cu adevarat (mai ales timp) in cercetare. Faptul ca exista adesea linkuri de afiliere pe produsele recomandate nu este ceva rau, nu inseamna nici macar ca anumite produse ar fi avantajate din motive de marketing. Pur si simplu, pentru a-si acoperi efortul, website-urile folosesc sistemele de afiliere, fara a face compromis in materie de recomandari (practic, castig ar fi din orice comanda, nu doar de la anumite produse).

Mai departe, pe masura ce ai experiente placuta in comertul electronic, este bine sa ai o anumita baza de magazine online preferate, unde sa cauti din start. Oricum vei avea poate nevoie de recomandari cu privire la alegerea anumitor produse, dar cel putin sa ai idee despre locurile de achizitie in care sa actionezi cu incredere. Orienteaza-te mereu spre magazine online mai mari si care au online recenzii suficiente.

Poti desigur sa dai o sansa si comerciantilor mai mici, sa testezi chiar tu calitatea, dar de preferat fa-o printr-o comanda mai mica, cel putin prima data. Asigura-te ca este un magazin online operat de o firma inregistrata legal in Romania, astfel incat drepturile tale de consumator sa fie protejate - iar in caz de probleme, procedura sa fie foarte simpla.

Cand cauti cele mai bune cafetiere, DeCumparat.net ar putea fi o sursa de unde sa pornesti cumparaturile online. Pe acelasi website gasesti si alte produse recomandate, insa cafetierele ar fi o idee buna de achizitie de Sarbatori - cadouri pentru cei dragi sau cadouri pentru propria locuinta. O cafetiera de calitate aduce placere si confort, dar si ceva economii, daca am considera ca taiem de pe lista vizitele in cafenele.