Sistem modern de ventilare a casei, cu schimbator de caldura

Atat in cazul locuintelor vechi, cat si in cazul locuintelor noi, igrasia si mucegaiul pot sa apara in anumite locuri, indiferent de materialele utilizate pentru constructie si pentru amenajare. De asemenea, o alta problema acuta cu care se confrunta multe persoane in mediul rezidential este condensul pe geamurile termopan si umiditatea crescuta in locuinta.

Exista solutii de moment care pot diminua problemele sau care chiar le pot elimina provizoriu, insa ideal este sa lupti astfel incat sa elimini cauza. In prezent, eixsta si pe piata din Romania solutii moderne, simplu de instalat: sisteme de ventilare a casei cu schimbator de caldura din cupru.

Cei de la Prana propun astfel un sistem de ventilatie cu dublu flux: admisia si evacuarea aerului se fac simultan, dar fara a se amesteca fluxurile de aer. Acest sistem inovator de ventilare a incaperilor asigura pastrarea caldurii in timpul iernii si pastrarea aerului racoros in timpul verii. De asemenea, se mentine componenta energetica a aerului din incapere.

"Carcasa sistemului de ventilatie rezidential este confectionat din plastic tip ABC. Iar in calitate de recuperator de caldura, se foloseste un schimbator de caldura din cupru. Sistemul elimina din incapere aerul care este contaminat cu microparticule de praf si fum si asigura admisia de aer proaspat si curat din exterior. Totodata fluxul de admisie si evacuare al aerului trece prin canale diferite si nu se amesteca. In timpul ventilatiei, prin schimbatorul de cupru se produce transferul de caldura, care de fapt si asigura eficienta energetica a sistemului in orice anotimp. Capacitatea de a controla cantitatea de admisie si evacuare a aerului ofera un confort sporit in casa", spun reprezentantii Prana Romania.

Recuperarea de caldura reprezinta cea mai moderna metoda de economisire a energiei. Cum este posibil? Aerul incalzit este evacuat din locuinta prin schimbatorul de caldura care cedeaza caldura prin peretele schimbatorului, catre aerul admis in incapere. Gratie recuperatorului Prana, coeficientul de recuperare a caldurii ajunge la 91%. Detalii tehnice si alte informatii despre acest sistem de ventilare a casei pot fi accesate pe website-ul celor de la Prana. Produsele pot fi livrate oriunde in Romania si se instaleaza usor.