Cifrele afacerii Carmistin, companie de top in industria agro-alimentara din Romania

Infiintata in anul 2000 si dezvoltata sub o platforma de grup incepand cu anul 2008, Carmistin este o afacere de succes in industria agro-alimentara din Romania, reprezentand un jucator de top in aceasta industrie. Fondatorul si actualul Presedinte al grupului Carmistin, Iustin Paraschiv, a dezvoltat acest grup dinamic bazandu-se inclusiv pe experienta acumulata in cadrul companiei producatoare de mezeluri Ana si Cornel, afacere detinuta de familia sa.

In componenta grupului Carmistin se afla companii ce compun practic un lant complet, de la cultivarea pamantului si cresterea animalelor, la vanzarea produselor din carne in magazine proprii. Liniile de business sunt: linia de furaje, linia de agricultura, linia de pui, linia de porc, linia de vita, linia de distribuie. Se poate spune ca grupul actioneaza ca un puzzle, cu domenii complementare in activitate.

"Astazi, grupul agricol Carmistin se afla in topul jucatorilor din industria agro-alimentara din tara. In cei aproape 20 de ani de existenta, Iustin Paraschiv a reusit sa infiinteze si sa dezvolte in cadrul grupului mai multe companii. Impreuna, acestea au ajuns sa produca anual peste 20.000 de tone de carne de pui, 250.000 de porci si 10.000 de vite in viu in cele 18 ferme specializate", se mentioneaza pe website-ul oficial al firmei.

Interesant este ca se merge pe ideea unui management asigurat de oameni tineri - medie de varsta de 33 de ani "cu o mentalitate diferita in afaceri".

"La finalul anului 2017, Iustin Paraschiv a decis extinderea grupului Carmistin, achizitionand Avicola Targu Jiu. Prin aceasta tranzactie, Grupul Carmistin ajunge in topul celor mai mari crescatori si producatori de carne de pasare din Romania. Anuntand o investitie viitoare de 20 de milioane de euro, planul de afaceri pentru relansarea capacitatilor din Gorj prevede redeschiderea fermelor si modernizarea tuturor platformelor. Aceasta achizitie reprezinta iarasi una dintre acele decizii curajoase de business menite sa propulseze grupul Carmistin", se mai precizeaza in sursa citata.

Exista numeroase resurse media despre reusitele grupului de companii, caci adesea exista noi miscari importante la nivel de industrie. Recent, grupul de firme conduse de antreprenorul Iustin Paraschiv a anuntat ca va sponsoriza clubul sportiv Universitatea Craiova, prin intermediul marcii LaProvincia.

Carmistin International, Avicarvil Farm, Avirom Plus, Avicarvil Procurment, Pajo Holding, Avicarvil, Pajo Agriculture, Porcellino Grasso si Agrikilt sunt companiile ce asigura cifrele grupului Carmistin, grup ce detine 14 ferme de pui, 3 ferme de porci si o ferma de vite. Ca angajator, grupul are 1200 de resurse umane angrenate in acest business.