Ce trebuie sa faci pentru unghii frumoase

O persoana cu o manichiura ingrijita, indiferent daca vorbim despre un barbat sau o femeie, va spune multe despre sine chiar inainte sa inceapa sa vorbeasca. Va mai aduceti aminte cand, in anii de scoala, inainte de 1990, elevii erau controlati la batistuta si unghii? Daca treaba cu batistuta e depasita, cea cu unghiile ar trebui reintrodusa. Nu este un obicei de control ci ti se inradacineaza un lucru normal: acela de a avea mainile si unghiile mereu curate. Sunt de admirat persoanele care acorda o atentie deosebita acestui aspect.

Cand vine vorba de doamne sau domnisoare, imi vin in minte minunatele modele de manichiura. Culorile, imaginile din ce in ce mai sofisticate pe care le observam pe unghiile femeilor au adus manichiura la rang de arta. Ultimul trend sunt acele unghii cu gel, rezistente saptamani in sir, indiferent daca speli vase sau cureti aragazul in fiecare zi. Pe langa rezistenta, aspectul este mult mai frumos decat al unghiilor colorate cu o simpla oja unde exista riscul sa iti ”sara” dupa 10 minute.
 

Desigur, si acestea trebuie intretinute insa procesul nu este des si nici costisitor. Dupa ce ai aplicat gelul trebuie sa mergi o data la doua sau trei saptamani la manichiurista pentru retusare. Nu apela la metode home made indiferent de problema pe care o ai legata de unghiile cu gel. Afara de faptul ca risti sa obtii un aspect total insetetic, te poti infecta daca nu urmezi intocmai sfaturile specialistului.

Un alt aspect, deloc de neglijat pentru unghii, este aportul de vitamine pe care le avem in corp. Lipsa acestora afecteaza starea de sanatate a unghiilor si, implicit, aspectul lor. Astfel, unghiile au nevoie de cantitati normale de vitamina A, intreg complexul de B-uri, Vitamina E si C. Toate acestea le poti lua prin suplimente dar si din fructe, legume si anumite seminte. Printre cele mai recomandate, pentru unghii, sunt semintele de in. Exista un numar foarte mare de beneficii ale semintelor de in. Pe langa unghii stralucitoare, amintim si: par stralucitor, detoxifierea colonului, ajuta in diete, scaderea colesterolului, previne anumite tipuri de cancer, ajuta la intarirea sistemului imunitar, bun pentru diabetici.