Importanta certificarilor IT

Pentru cei care isi doresc sa lucreze si sa aiba o cariera in industria IT, cea mai buna solutie pentru a avea sanse reale si sigure o reprezinta certificarile. Fie ca este vorba de un post pentru o multinationala, start-up local ori pripria firma, cu ajutorul unui astfel de certificat vei putea invata tot felul de chestii noi si utile si in plus CV-ul tau va fi mult mai bine vazut.

Daca esti interesat de obtinerea unor certificari IT alege ca acestea sa fie obtinute prin cursuri bune la care chiar se invata deoarece oportunitatile foarte multe. Desi acestea pot avea preturi destul de mari, nu trebuie sa te descurajezi, deoarece rezultatul final va fi unul care va avea efecte benefice pana la sfarsitul carierei.

Certificarile precum, Microsoft, Cisco, Linix, Oracle (Oracle Cerification Program), Oracle Sun Microsystems, sunt certificari in adevaratul sens si te vor ajuta in obtinerea de noi abilitati iar oportunitatile vor fi mult mai mari.

Microsoft, ofera in functie de tehnologia cu care vrei sa lucrezi, o serie de certificate organizate pe track-uri si pe nivele de complexitate, obtinand abilitati ce variaza de la help desk la dezvoltare de software Windows Server, baze de date, Exchange Server, Microsoft Project, SQL Server, Visual Studio.

In cazul Cisco, acestia confirma competentele IT in folosirea produselor Cisci Systems, lider mondial in retele de telecomunicatii.

Cu ajutorul certificarilor Linux, iti vei putea marii cunostintele in tot ceea ce tine de sistemul de operare Linux si intrumentele asociate,

Oracle (Oracle Certification Program), sunt certificari ce sunt recomandate pentru persoanele care isi doresc sa se specializeze pe baze de date. Aici cele mai populare certificate sunt: Oracle Database 10g, Oracle 9i Database, Oracle Database 11g, sau MySQL.

Sun Microsystems este creatorul Java, limbaj de programare extrem de utilizat in ziua de azi. Acestia au achizitionat mai apoi de la Oracle, MySQL oferind astfel certificari in domeniile Java si MySQL, opt la numar ce sunt clasificate in functie de gradul de specializare si dificultate

Pentru mai multe detalii legate de aceste certificari, va invit sa accesati link-urile in cuvintele cheie de mai sus, pentru a obtine toate detaliile necesare, plus detaliisi informatii despre sursele principale de finantare pentru start-up-uri.