Bogatia oamenilor era candva masurata in covoare lana

Dincolo de frumusete, oamenii au avut in vedere intotdeauna utilitatea lucrurilor pe care le cumpara sau le fac. Din nevoia de lumina, la inceput au decupat prima fereastra rudimentara in perete sau zid. De la epoca la epoca, fereastra a devenit mai frumoasa si mai buna din punct de vedere functional, pana s-a ajuns la termopane.

Termopanele conserva 100% caldura in interiorul casei, oricat de mare ar fi gerul de afara si izoleaza perfect zgomotele din interior. La fel de bine este o bariera si in calea zgomotelor din interiorul casei, catre exterior.

Evident ca la rolul de izolator fonic si termic se adauga si cel estetic, fiindca pe piata sunt o multime de modele de culori, forme si materiale diferite, care mai de care mai atractive.

Covoarele au parut insa demult si au raspuns nevoii omului de a avea o locuinta confortabila si eleganta. Mult timp bogatia unui om sau a unei familii s-a masurat in numarul de covoare lana detinute. Un covor bun inveseleste casa si acopera o dusumea patata sau cu aspect deplorabil, un perete stramb sau de pe care s-a luat zugraveala, un pat cu suprafata textila sau salteaua tocita.

Daca termopanul tine afara gerul care vine pe calea ferestrelor sau a usilor, covorul nu permite gerului sa se infiltreze prin podea sau prin pereti.

Covorul din lana este sfant fiindca:

-lana este un material natural 100% si prietenos cu organismul

-fiind grosute au capacitate termoizolanta mare

-se fixeaza bine chiar si pe suprafetele alunecoase si impiedica eventualele accidentari

-pot fi curatate cu usurinta. Exista aspiratoare care le curata in profunzime, diferite substante sau pot fi curatate cu aburi.

-lana se poate vopsi si cu colorant natural care nu este deloc nociv si nu se decoloreaza

-facand covoare din lana se utilizeaza o resursa naturala nepretuita.

Indocarpets.ro are pe stoc covoare din lana originale 100% facute manual. Primul este COVOR KILIM LANA ALBASTRU DESCHIS, care costa 540 lei avand dimensiunile de 95 x 150 cm. Culorile sunt delicate, iar modelul de o eleganta iesita din comun prin nota maxima de simplitate.

Exista pe site-ul oficial si covoare sanatoase din lana pentru camerele copiilor. Acestea sunt mai bune decat cele sintetice, fiindca micutii se joaca adesea pe jos si pot raci ingrozitor, dar firele de lana moi si groase nu permit ca acest lucru sa se intample. Lana nu zgarie talpile lor fine comportandu-se delicat cu pielea fina a micutilor, cand intra direct in contact cu aceasta. Covorasele pentru camerele celor mici sunt din cale afara de dragalase. Primul este sub forma unui tigru, iar al doilea in forma de masina.

La oferte exista doua modele de covoare kilim pe care si le-ar dori oricine in casa. Primul in nuante de galben pai, menite sa lumineze si sa incalzeasca incaperea, al doilea kilim multicolor amintind de covoarele multicolore de frunze asternute de toamna pentru pasii nostri. Comandati-le pentru dormitorul matrimonial si camera copilului fiindca vine iarna si vor fi sisteme de incalzire eficiente!