Cum sa iti promovezi blogul recent lansat

Ai reusit sa iti faci un blog si iti doresti sa ai cat mai multi cititori? Daca ai folosit o platforma populara, asa cum este de exemplu wordpress, ai sanse mari ca blogul sa fie usor de indexat de catre motoarele de cautare. Trebuie totusi sa il "introduci" acestora prin postarea de linkuri oriunde poti (atentie, fara spam!) - in comentarii pe alte bloguri, pe forumuri, in directoare web... oriunde gasesti resurse gratuite.

Vezi aici cat de multe bloguri exista deja! Ai putea sa-ti faci loc intr-un astfel de context? Da, ai putea! Pentru ca online, daca ai continut de calitate (original, util) si daca esti activ si in afara blogului (de exemplu pe retelele de socializare), ai sanse maxime sa atragi audienta. Nu ai nevoie de promovare platita, daca nu ai un buget alocat pentru a te lansa in mod direct ca business. Cel mai simplu este sa folosesti resursele pentru care nu esti nevoit sa platesti.

Spuneam mai sus despre retelele de socializare - de aici poti redirectiona trafic intens. Daca scrii articole utile si ai o modalitate de abordare cat mai atractiva, poti stimula practic share-urile in mod natural pe Facebook. Se poate spune ca vei avea agenti de promovare care lucreaza pentru tine, gratis! Acestia vor fi persoane pe care le cunosti (este in avantajul tau daca ai multi prieteni pe Facebook), dar si persoane pe care nu le cunosti (prietenii prietenilor si tot asa).

In ansamblu, cea mai buna promovare este cea naturala, tocmai prin continut. In principal trebuie sa actionezi pe blog, dar in plan secund sa distribui informatii acolo unde se poate. Poti utiliza si Twitter, Instagram (de la fotografii, spre texte) si platforme de continut video - poti sa ai in acelasi timp si un vlog, de ce nu?!