Computere second hand - doar online, dar nu de oriunde

Comertul electronic s-a dezvoltat foarte mult in Romania, iar trendul este in continuare de crestere. In 2019, specialistii estimeaza cresteri de 30%, semn ca romanii continua sa includa in viata lor tot mai accentuat stilul activ, istet, simplu, ce presupune inclusiv utilizarea mediului online pentru economia de timp si de bani. Domeniul IT este pe val, iar cei ce doresc calculatoare sh trebuie sa stie ca nu orice achizitie online este la fel de inspirata. Un computer second hand cumparat de la un utilizator persoana fizica (exista enorm de multe anunturi pe website-urile de specialitate) este de fapt o loterie, nu poti sa ai incredere cu adevarat, poti doar sa speri ca ai noroc. In schimb, daca alegi sa cumperi calculatoare refurbished sau second hand de la un retailer specializat, ai garantia unui produs sigur functional, testat, pe care il vei putea utiliza cu succes.

Iata ca am mentionat sintagma refurbished, o clasa separata de segmentul second hand, dar care de obicei este cuplata in retail. Computerele desktop si laptop refurbished sunt o alegere absolut sigura inclusiv pentru companiile ce doresc sa primeasca produse testate in mod profesional, la un pret bun, provenind de la marci de top. Produsele refurbished sunt dispozitive profesionale in sine, performanta lor fiind evidenta doar prin analizarea configuratiei.

Un magazin care vinde produse IT second hand si refurbished este laptopdell.ro, oferind livrare rapida in toata tara pentru comenzi de computere, laptopuri, imprimante, monitoare sau componente. In ceea ce priveste produsele refurbished, promisiunile sunt ferme: se vand doar articole testate de 3 ori inainte de livrare, HDD fara bad-uri, functionale 100%, monitoare care nu prezinta pixeli morti. De asemenea, merita mentionat faptul ca produsele refurbished (computere si laptopuri) au Windows preinstalat si prezinta partitie recovery. Livrarea se face in conditii de siguranta, produsele sunt transportate prin folosirea unui sistem de ambalare anti-soc profesionist.

Chiar si daca se alege varianta second hand si nu refurbished, trebuie avut in vedere ca un retailer specializat pe acest domeniu va oferi spre comercializare doar produse functionale, in stare buna inclusiv la nivel estetic, iar clientul beneficiaza de garantie in conditiile legale.

Alternativa second hand / refurbished in mediul IT&C este tot mai des aleasa in tara noastra in special de catre persoane fizice si companii de tip IMM. Preturile mici sunt foarte atractive, dar nu se cumpara neaparat produse ieftine. In oferta retailerilor exista numeroase produse premium, profesionale, care au totusi un pret neasteptat de mic in raport cu nivelul de calitate.

 

Pentru optimizarea seo a site-ului dvs. citeste articolul: Optimizare seo.