Anvelope all season sau de iarna

Anvelopele all season sunt o alegere pe care multi soferi romani o iau in considerare, datorita versatilitatii lor. Un set de pneuri all season poate fi folosit pe tot parcursul anului in mod legal, nefiind nevoie sa va montati anvelope de iarna in timpul sezonului rece. Pneurile all season au acest avantaj, de a putea fi folosite mereu, insa trebuie sa va puneti si intrebarea performantei, daca ofera o aderenta comparabila cu o anvelopa de sezon, fie ca este vara sau iarna.

Multi soferi prefera un set de anvelope all season pentru ca au un cost de achizitie redus in comparatie cu cumpararea de 2 seturi separate de pneuri. Aceasta practica este des intalnita in prezent, insa, este una benefica pentru masina dvs?

Realitatea este insa ca un set de anvelope all season nu poate oferi aceeasi performanta precum un set de anvelope de sezon, constructia lor fiind diferita atat cand vine vorba de compozitia cauciucului cat si cand vine vorba de forma benzii de rulare. Ambele aspecte sunt esentiale si fac o diferenta majora intre profile.

Un set de anvelope all season este gandit pentru a oferi o performanta acceptabila pe toata durata anului, de aceea incearca sa imbine elementa de design de la profile de iarna si vara intr-unul singur. Banda de rulare la majoritatea combina un set de riduri cu o banda dreapta, pentru a combina aderenta pe zapada si stabilitatea pe viraje in timpul verii. Prin urmare, din cauza incercarii de a combina performante pentru doua sezoane, un pneu all season nu poate oferi o performanta ridicata precum ofera un set de anvelope de iarna sau de vara.

Pneurile pentru toate anotimpurile se recomanda doar daca nu parcurgeti multi km anual si nu aveti un stil de condus sportiv si nu conduceti in zone cu zapada multa. Un set de anvelope pentru toate anotimpurile nu poate oferi o performanta ridicata pe zapada precum poate oferi un profil conceput special de iarna.

Anvelopele all season sunt disponibile pe o gama variata de dimensiuni, putand fi folosite pentru o gama variata de autoturisme. Se recomanda sa optati mereu pentru anvelope noi, fie ca doriti sa cumparati pneuri all season sau de vara, iarna.