Eficienta energetica a unei cladiri cu ajutorul Elsaco

Cu totii ne dorim sa obtinem cele mai bune solutii si rezultate in tot ceea ce facem. Acest lucru ne ajuta sa obtinem un nivel de confort mai mare, un profit mai bun si multe alte avantaje. Pe langa alte lucruri, zi de zi consumam o anumita cantitate de energie, fiecare dintre noi, unii mai mult, altii mai putin.

Ar fi destul de greu sa enumeram toate tipurile de energie care exista si pe care le utilizam in mod uzual, insa ne putem raporta la doua dintre cele mai importante si anume energia electrica si cea termica, esentiale pentru a avea un mod de viata usor si comod. Inca de la aparitia sa, energia electrica a reusit sa ne transforme cu totul vietile, oamenii au reusit sa impinga limitele tehnicii si in prezent face parte din viata noastra de zi cu zi.

Desi exista multe spatii de locuit si diverse institutii, nu putem nega ca cea mai mare cantitate de energie este consumata in sectorul industrial. Astfel, de-a lungul anilor au aparut diverse reglementari prin care companiile considerate mari consumatori de energie sa apeleze la procese de eficientizare a acestui consum de energie. In principiu, sa consume mai putin dar in acelasi timp sa poate produce la fel de mult sau chiar mai mult.

 

Un auditor energetic pentru cladiri urmeaza 4 etape in vederea eficientizarii consumului de energie, de la diagnosticarea starii initiale a proceselor tehnologice si a schemei fluxului tehnologic si de proces la etapa de masuri si recomandari si nu in ultimul rand elaborarea unor programe de masuri privind cresterea eficientei energetice.

Eficientizarea consumului de energie poate fi realizata in urma unui audit energetic, o analiza a consumlui de energie a unei companii si abordarea unui plan in urma caruia sa creasca eficienta energetica si sa scada atat consumul cat si costul.  Companiile care sunt inregistrare ca si operatori economici in Romania au obligatia, prin Legea 121 pe 2014 de a realiza un astfel de audit o data la 4 ani.

Pentru cele mai bune solutii de eficientizare, cei de la Elsaco ne pun la dispozitie pachete de servicii de cea mai buna calitate, indiferent de domeniul in care activeaza compania care doreste un auditoriu energetic. Acestia au o vasta experienta in aceste procese si pot evalua rapid si eficient sistemele tehnologice de baza ale unui business astfel incat tot procesul sa se desfasoare fara probleme.

Astfel, in cazul cladirilor si a eficientei energetice a acestora, cei de la Elsaco, firma autorizata de ANRE vin cu un pachet de solutii eficiente si de lunga durata referitoare la auditoriu energetic pentru cladiri . Ei bine, am precizat ca acest audit trebuie facut o data la 4 ani, ceea ce inseamna ca pot aparea modificari daca este cazul, pentru ca mereu este loc de mai bine, in special la cat de rapid se dezvolta in prezent anumite tehnologii si procese, automatizarea fiind curtata de multe companii, oferind mai multe beneficii decat operatorii umani.